Nišku Banju od početka godine posetilo tek dve hiljade turista

 

Prema najnovijem izveštaju Republičkog zavoda za statistiku Niška Banja  beleži rast broja gostiju i to od 25,5 odsto ali u realnosti to znači da je ovo lečilište imalo samo 1850 posetioca.

Prilikom nedavne posete Niškoj Banji gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da je očigledno da je Niška Banja nije spremna za letnju sezonu, što je prema njenim rečima, „kritika za sve koji vode Grad Niš i Nišku Banju.“

„Kada dođete ovako na teren vidite da mnogo toga nedostaje Banji. Nedopustivo je, i to je kritika za sve nas koji vodimo Grad i Banju, da fontana u jeku turističke sezone ne radi, da park nije na nivou na kom bi trebalo da bude u jednoj Banji, da nema dovoljno zelenila i cveća, ali to je sve do nas samih, zašto se nismo spremili za sezonu. Volim da pohvalim ono što je dobro, ali i da kritikujem, prvo ono na svoj lični račun, pa tek onda na račun svojih saradnika i kolega. Ima još puno toga da se radi i mi ne odustajemo od toga. S pravom mogu da kažem da je Gradska opština Niška Banja jedna od pet gradskih  opština koja je u poslednje vreme i najviše dobila iz gradskog budžeta“, istakla je Sotirovski i dodala da ima velika očekivanja od izgradnje akva parka te da je neophodno da se završi i biciklistička staza koja će povezati centar Niša sa centrom Niške Banje.

Optimističniji u ocenama je predsednik Opštine Niška Banja, Dušan Živković koji tvrdi da je „u Niškoj Banji je do sada dosta toga urađeno kako bi se turisti koji tu provode letnje dane osećali što bolje.“

„Imamo novi letnjikovac u donjem delu centralnog parka. To je trenutno najatraktivnija zona za slikanje i tu imamo veliki broj posetilaca. Niška Banja jeste kraljevska banja i neki nezvanični naziv ovaj letnjikovac nosi ime „ Konstantinov letnjikovac“. Uradili smo i ambijentalno osvetljenje a uveli smo i video nadzor“, kazao je Živković.

 

 

Takođe pročitajte

Prvi BOR letnji festival uskoro na Zlatiboru

Najnoviji hotel u Srbiji sa pet zvezdica, BOR Hotel by Karisma, u saradnji sa Turističkom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.