petak , 30 oktobra 2020

Niški gastronomi kuvaju najbolji pasulj

Udruženja turističkih i kulinarskih radnika iz Niša pobednik je 26.po redu kulinarsko-turističke manifestacije „Srebrni kazan“ koja se ovog vikenda održala u Kraljevu.

kuvari kraljevo nisPreko 60 ekipa takmičilo se u pripremanju riblje čorbe i pasulja. Nagrade najboljima deljene su u nekoliko kategorija a Nišlije su sveukupni pobednici u pripremanju pasulja.

Za najbolji štand proglašen je štand ekipe Omladinske radne akcije „ORA nije fora“.

U kategoriji profesionalnih kuvara najbolji pasulj spremila je ekipa Predškolske ustanove „Olga Jovičić-Rita“ iz Kraljeva, a među
amaterima prva nagrada je pripala ekipi „S konca i konopca“ iz Arilja.

Po tradiciji, manifestacija se i ove godine, nastavlja u nedelju, 25. septembra, kada će pobednici, po svom izboru, revijalno pripremati
tradicionalna jela naše kuhinje.

Takođe pročitajte

Kako bi trebalo da se hranimo kada je hladno vreme

Pravilna ishrana predstavlja izazov tokom cele godine, a posebno kada dođe hladno vreme. Svima nam …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.