sreda , 12 avgusta 2020

Niški dermatolozi na Svetskom kongresu dermatologa u Milanu

U Milanu će ove godine biti održan 24. Svetski kongres dermatologa (WCD 2019), od 10 -15. juna, pod pokroviteljstvom Italijanskog udruženja dermatologa (SIDeMast).

Na kongresu se očekuje više hiljada učesnika iz celog sveta i renomiranih predavača, lidera u svojim oblastima. Sekretar kongresa je poznato ime u dermatologiji – Prof.dr Keti Peris, kojoj je prošle godine pripala čast da održi uvodno predavanje na Kongresu Udruženja preventivne pedijatrije Srbije održanog u Nišu i ukaže na značj prevencije pojave melanoma i melanocitnih lezija u dečjem uzrastu.

U susret kongresu, među najrenomiranijim stručnjacima u oblasti dermatovenerologije, priprema predavanje po pozivu istaknuta doktorka na Katedri za dermatovenerologiju niškog Medicinskog fakulteta  doc dr Danica Tiodorović. Uspeh je tim veći ukoliko se zna da je na svetskim skupovima ravnomerna zastupljenost kontinenata, što znači da je dr Danica Tiodrović rame uz rame sa najvećim evropskim dermatolozima, zahvaljujući značajnim publikacijama u prestižnim časopisima.

Pored nje, prepoznati su i mladi lekari na specijalizaciji, kao što je doktor medicinskih nauka Hristina Kocić, koja će imati usmeno saopštenje, a ujedno je i dobitnik nagrade-stipendije koja pokriva celokupni boravak i regisraciju, namenjenu mladim lekarima na specijalizaciji iz dermatovenerologije, a koji su takođe, dosadašnjim rezultatima pokazali smisao za naučnoistraživački i klinički rad.
Očekujemo da će sa kongresa doći sa novim iskustvima, saznanjima i stručnim kontaktima, koji će biti od interesa za celokupni region jugoistočne Srbije i šire, u pogledu savremene dijagnostike i lečenja sve češćih dermatoloških obojenja svih starosnih struktura stanovništva.

Takođe pročitajte

Takmičenje za Frankofonu pesmu ove godine u onlajn formatu

U petak od 19 sati petnaest takmičara boriće se za titulu pobednika takmičenja za Frankofonu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.