Niški ansambl “ORO” zablistao na Danima srpskog kola u Novom Sadu

Laureat drugog stepena pripao je Nataliji Stojković za koreografsku minijaturu “Otac”, koju je izvela sa Vladicom Janoševićem a za dinamično korišćenje prostora za koreografsku minijaturu “Po igri se prepoznajemo” diplomu je dobio Marko Živić dok su Sandra Ivanović i Aleksandar Mladenović osvojili su zlatne medalje u nadigravanju za “Zlatno kolce” u muškoj i ženskoj kategoriji.

Na 13. Festivalu zlatnih ansambala Srbije u Novom Sadu koji je održan povodom Dana srpskog kola Akademski folklorni ansambl “ORO” Studentskog kulturnog centra Niš dobilo je diplomu za doprinos negovanju kola kao nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije, a njegovi članovi su se u Niš vratili sa pregrštom nagrada osvojenih u nekoliko kategorija. U sklopu festivala održano je i nadigravanje “Zlatno kolce” i takmičenje koreografskih minijatura tradicionalnog plesa.

 “Ponosni smo na naše folkloraše jer su još jednom  zajednički prikazali lepotu našeg folklora, ali i svo svoje umeće i talenat, a nas obradovali mnogobrojnim nagradama. Drago nam je što smo deo ovog velikog festivala koji slavi srpsko kolo godinama unazad. Čast nam je što smo se i ove godine susreli sa najboljim folklorcima iz čitave Srbije”, kažu u Studentskom kulturnom centru Niš.

 

 

Takođe pročitajte

Magija stiže u novogodišnje AVAntura selo

AVA SHOPPING PARK je tokom cele godine slavio život, radost i unosili smo boje u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.