Niš-ekspres obogatio školsku biblioteku u Brzom Brodu

Pravo na obrazovanje i pravo na sopstveno mišljenje su važna dečija prava i zato kompanija “Niš-ekspres” već par godina tokom “Dečije nedelje” obogaćuje školske biblioteke. Ove godine su nove naslove dobile osnovne škole “Dr Zoran Đinđić” u Brzom Brodu i “Ivo Andrić” u Čamurliji.

nisekspres-brzi-brodDonaciju je osnovnoj školi u Brzom Brodu uručila Gordana Živanović , direktor Sektora turizam u Niš-ekspresu koja je istakla da su učenici ove najmlađe škole u niškom kraju veoma aktivni i uspešni u likovnim i literarnim konkursima koje ova kompanije neguje.

“Među sedamdesetak škola sa kojima uspešno sarađujemo u oblasti đačkog turizma je i  škola u Brzom Brodu. Za učenike ove škole vezuje nas lepa iskustva sa putovanja i sigurna sam da je pred nama još puno destinacija. Tokom “Dečije nedelje” puno se govori o pravima dece a jedno od važnijih prava dece je pravo na obrazovanje i zato smo odlučili da im darujemo knjige. Poštujući još jedno pravo a to je pravo na mišljenje “Niš-ekspres” već godinama organizuje za učenike niških škola i okoline da svoje mišljenje iskažu putem nagradnih literarnih i likovnih konkursa. Tako je nastala i zbirka “Maštarije o Niš-ekspresu” gde su objavljeni najuspešniji učenički radovi, kaže Gordana Živanović.nisekspres-mastarije

Direktorka škole Nataša Koderman ističe da im ova donacija puno znači jer su mala i mlada škola sa skromnom bibliotekom.

“Naša deca vole da čitaju a tu su učitelji i nastavnici koji im stalno ukazuju koliko je čitanje važno za razvoj ličnosti, kaže direktorka.

U “Niš-ekspresu” navode da će nastaviti sa ovim akcijma čiji je cilj da kod dece stvaraju dobre navike jer je knjiga njihov najbolji prijatelj .

PR

Takođe pročitajte

Spomenik prirode “Lalinačka slatina” dobija termovizijski nadzor požara

Uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske, biološko društvo „Dr Sava Petrović“ instaliralo је …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.