Foto: Grad Niš

Niš dobio prvu Kišnu baštu

Niš dobija prvu Кišnu baštu koja će dodatno oplemeniti međublokovski prostor na uglu ulica Rentgenove i Dragiše Cvetkovića. Početne radove na uređenju bašte obišla je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima.

Niš je jedan od deset gradova u Srbiji koji je kao donaciju dobio Кišnu baštu koja je deo projekta „Niko kao ja“ a čiji je značaj u smanjenju posledica izazvanih klimatskim promenama, smanjenju ugljen dioksida u vazduhu i prikupljanju atmosferskih padavina.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je istakla da je izgradnja Кišne bašte zvanični početak uređivanja međublokovskog prostora u svih pet gradskih opština. Prioritet će imati predlozi građana koji se, uglavnom, odnose na uređenje zelenila, sadnju novog drveća ali i uređenju pristupnih staza do ulaza zgrada.

This slideshow requires JavaScript.

U međublokovskom prostoru gde će se nalaziti prva Кišna bašta u Nišu radnici JКP „Medijana“ popravili su i dečiji mobilijar kao i klupe koje komšije koriste da predahnu od svakodnevnih obaveza.

Prema rečima Ivana Mihajlovića, v.d. direktora JКP „Medijana“, Кišna bašta je još jedan vid oplemenjivanja međublokovskog prostora, jedan inovativni pristup čime ćemo težiti u budućnosti.

Biljke u bašti su zasađene uz pomoć mladih volontera i građana. Bašta nakon dve godine postaje samoodrživa.

Takođe pročitajte

Psihologija i dalje najpopularnija, pada broj prijavljenih na IT smerovima

Analiza sajta za karijerni razvoj mladih Startuj Infostud o upisu na univerzitete u Srbiji pokazuje kompleksnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.