Niš dobija solarnu elektranu na površini od 61,5 hektara

Grad Niš izložio je na javni uvid Nacrt izmena i dopuna prostornog plana administrativnog područja grada Niša.

Reč je o parcijalnim izmenama koje je izradio Zavod za urbanizam Niš, a obuhvataju, između ostalog, područje u severoistočnom delu niške gradske opštine Pantelej površine 61,5 hektara, na kojem je planirana gradnja solarne elektrane.

Preliminarno, kako piše u planskoj dokumentaciji, planirano je da solarna elektrana obuvati veći broj parcela u katastarskoj opštini Vrelo.

Izmenama prostornog plana predviđaju smanjenje površine poljoprivrednog i šumskog zemljišta sa oko 352 i 141 km2 na 184 i 16 km2, i istovremeno povećanje povrišne građevinskog zemljišta sa 80 na 273 km2.

Kako je za eKapiju rekao odgovorni planer Dejan Stojanović, izmene plana donose se po skraćenom postupku, a obzirom da je reč o malim izmenama i dopunama Prostornog plana.

Skupština Grada je donela odluku po kojoj smo mi izmenili prostorni plan za ovo područje. Mi smo dobili okvirni obuhvat u KO Vrelo, a nakon usvajanja imena prostornog plana radiće se plan detaljne regulacije za to područje, pa će tu biti više detalja – rekao nam je Stojanović.

Izmene i dopune prostornog plana su na javnom uvidu do 3. februara.

Izvor: EKapija

Takođe pročitajte

Doktor Milić postao počasni član Svetske organizacije vaskularnih hirurga

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić postao je počasni član najveceg svetskog udruženja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.