utorak , 29 novembra 2022

Nil Donald Volš – Učite svoju decu

Učite svoju decu da im ne treba ništa spolja da bi bila srećna – nikakva osoba, nikakvo mesto ili stvar – i da se prava radost otkriva iznutra. Učite ih da su sami sebi dovoljni.

Učite ih tome, i velike ćete ih stvari naučiti.

Učite svoju decu da je neuspeh izmišljotina, da je svaki pokušaj uspeh, i da svaki napor donosi pobedu, da je prvi podjednako dostojan poštovanja kao i poslednji. Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti.

Učite svoju decu da su duboko povezana sa sveukupnim Životom, da su Jedno sa svim ljudima, i da nikada nisu odvojeni od Boga. Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti.

Učite svoju decu da žive u svetu veličanstvenog obilja, da ima dovoljno za sve, i da se najviše prima u deljenju, a ne u gomilanju. Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti.

Učite svoju decu da ne postoji ništa što bi morala učiniti ili biti da bi bila dostojna uzvišenog i ispunjenog života, da se ni sa kim ni zbog čega ne trebaju nadmetati, i da Božji blagoslovi pripadaju svima. Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti.

Učite svoju decu da im se nikada neće suditi, da se ne moraju brinuti hoće li uvek sve napraviti kako treba, i da ništa ne trebaju menjati, niti trebaju postati bolji da bi u očima Božjima bila savršena i prekrasna. Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti.

Učite svoju decu da u ljubavi nema nikakvih uslova, da ne trebaju brinuti da će ikada izgubiti vašu ljubav, ili Božju, i da je njihova vlastita ljubav, bezuslovno pružena, najveći dar kojeg mogu pokloniti svetu. Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti.

Učite svoju decu da biti drugačiji ne znači biti bolji, da ako smatraju da su nekome nadmoćni, tada tu osobu ne sagledavaju Onakvom Kakva Ona Zaista Jeste, i da se u priznanju ”moj način nije bolji, nego je samo drukčiji” krije duboka isceliteljska snaga. Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti.

Učite svoju decu da nema ničega što ona ne bi mogla naučiti, da se privid Neznanja može izbrisati sa lica Zemlje, i da će sve što im je uistinu potrebno dobiti sami od sebe, kad ih podsetite Ko Oni Zaista Jesu.

Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti. Tome ih učite, ali ne rečima, nego postupcima; ne raspravama, nego pokazivanjem. Jer vaša će se deca ugledati u ono što vi činite, i postaće onakvi kakvi ste i vi.

U srži ljudskoga iskustva postoje samo dve energije: ljubav i strah. Ljubav podaruje slobodu, strah je oduzima. Ljubav se otvara, strah se zatvara. Ljubav pozdravlja slobodno izražavanje, strah ga kažnjava. Tim merilom možete znati voli li vas neko ili vas se plaši.

Ne slušajte šta govori. Posmatrajte šta radi.

Izvor: http://www.forensicsoul.com/nil-donald-vols-ucite-svoju-decu/

Facebook: https://www.facebook.com/ForensicSoul/

Foto: Forensic Soul

Takođe pročitajte

Nagrada „Stevan Sremac“ – Ani Mariji Grbić

Nagrada „Stevan Sremac“ za najbolju proznu knjigu u 2021. godini biće dodeljena književnici iz Beograda …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.