subota , 1 oktobra 2022

NICTO 2017 – prilika za novi život za osmoro “srećnika”

Osmoro pacijenata koji su preležali infarkt a kao posledica im je ostala začepljena arterija sutra i prekosutra dobiće priliku za novi i kvalitetniji život zahvaljujući učesnicima simpozijuma koji organizuje niška Klinika za kardiovaskularne bolesti.

Klinika je već treću godinu je domaćin velikog skupa kardiologa iz Srbije i Evrope koji će pored predavanja obaviti i osam operacija najtežih slučajeva začepljenja koronarne arterije, kaže direktor Klinike assist. dr Tomislav Kostić.

Poznati italijanski kardiolog prof.dr Andrea Galasi ali i njegove kolege iz Francuske, Nemačke, Tunisa i Jermenije zajedno sa domaćim lekarima prof. dr Sinišom Stojkovićem, prof.dr Draganom Debeljačkim i dr Nenadom Božilovićem operisaće ove pacijente. Dr Božilović je inače jedini lekar iz Niša koji je član svetske organizacije kardiologa CTO.

Ovakve operacije ne samo da sprečavaju invaliditet već i značajno podižu kvalitet života pacijenata . Za stotinak učesnika lekara ali i studente Medicinskog fakulteta organizovan uživo prenos operacija u amfiteatru Interne klinike.

Takođe pročitajte

Svetski dan srca

Svetski dan srca obeležava se 29. septembra, a tema ovogodišnjeg Dana srca je „UPOTREBI SRCE …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.