četvrtak , 6 maja 2021

Neopravdani pozivi iscrpljuju lekare hitne pomoći

Službe kućnog lečenja i hitne medicinske pomoći u vlasotinačkom Domu zdravlja ovih dana imaju pune ruke posla. Međutim, veliki broj poziva je potpuno neopravdan, kažu u ovoj ustanovi i apeluju na građane da ne zovu bez preke potrebe.

“Verovali ili ne, u poslednja tri dana imali smo jedan opravdan poziv. Sve ostalo su pozivi građani kojima treba drugi vid pomoći i koji, iako su imali mogućnost da dođu kod dece u Vlasotince nisu želeli da se na vreme evakuišu. Pešače lekari i tehničari satima kroz sneg do čoveka koji je operisan i treba da mu se previja rana, a on ne želi da dođe u Vlasotince jer se ne slaže sa snajom, kaže direktor Doma zdravlja u Vlasotincu Milena Stanković Mitrović.

“Bojim se da zbog takvih neozbiljnih poziva ne dođemo u situaciju da strada neko kome je pomoć zaista potrebna. Naše ekipe moraju da ispoštuju 60 naloga dnevno za šricanje onih osoba koje imaju upalu pluća koja je nastala kao posledica komplikacije gripa. Situacija je u delu naše opštine još uvek vanredna, epidemija gripa je proglašena, zaista molim građane da zovu naše ekipe samo kada je to zaista nužno.

Leskovački Zavod za javno zdravlje prijavio je juče epidemiju gripa na području Jablaničkog okruga.

Takođe pročitajte

Umerena ishrana je jednostavnija nego što mislite

Ako se uhvatite za glavu kada čujete izraz „umerena ishrana”, to je zato što ne …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.