Nedeljna poslastica – panirana kruška u „viljamovoj rakiji“

Tehnolog Ružica Nikolić, koja je i profesor u Poljoprivrednoj školi u Leskovcu kaže da je kruška veoma zahvalna za obradu i pripremu poslastica i da gotovo u svim kolačima može zameniti jabuku od koje je mnogo ukusnija i hranljivija.

panirane kriske ruzica poljoprivredna skolaNa Danima kruške u Vučju profesorka Ružica oduševila je prisutne neobičnim receptom, paniranim krušakama u „viljamovoj rakiji“ (rakija od kruške) ali i pitom od krušaka i još nekim poslasticama.

„Kruška je nekako nepravedno zapostavljena kada je priprema kolača u pitanju u uglavnom se prerađuje kao zimnica ili rakija. Ali preporučujem da probate „panirane kruške“ jer su jednostavne a ukusne, kaže profesorka.panirane kruske vucje

Potrebno je da iseckanu krušku na režnjeve kratko propržite na malo maslinovog ulja, onda se dodaje smeđi ili žuti šečer i limunov sok i kada se smesa karmenizuje dodaju se i dve, tri kašike rakije od kruške, seckani orasi i cimet.

Takođe, i za pitu preporučuje da se kruške ne rendaju nego narežu što tanje i onda ređati kao svaku pitu. Za jedno pakovanje kore, 500 grama, potrebno je 400 grama krušaka i 200 grama šećera.

 

Takođe pročitajte

Umetnička likovna radionica posvećena aktu u Tamnjanici

Trojica umetnika iz Crne Gore prevalili su par stotina kilometara da bi se posvetili onome …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.