utorak , 14 jula 2020

Naslednici leskovačke škole gastronomije najbolji na 6. Međunarodnom gastro festivalu

Trgovinsko-ugostiteljska škola sveukupni pobednik na 6. Međunarodnom gastro festivalu koji se održavao u niškom parku „Sveti Sava“ je 14. i 15. juna u organizaciji Udruženja ugostiteljskih  i turističkih poslenika.

Profesionalci, amateri i učenici, budući ugostiteljski radnici, su se trudili da zadive žiri iz   Slovačke,  Rumunije, Rusije,  Makedonije, Crne Gore I Srbije, spremajući  jela moderne kuhinje od ribljeg, pilećeg i svinjskog mesa, spremajući slatke i slane pite, pice i mnoga druga gastronomska umetnička dela.

Trgovinsko-ugostiteljska škola je, kao i svake godine, bila deo ove manifestacije. Čak devetnaest učenika i četiri mentora činili su ekipu ove škole. Grozda Stojanović, Jelena Savanović,Miloš Đorđević i Dragoljub Pejčić , kao mentori,potrudili su se da svoje učenike dobro pripreme za takmičenje.

Veliki uloženi trud se isplatio pa se ekipa vratila kao sveukupni pobednik, osvojivši  devetnaest  zlatnih medalja. Direktorka ove obrazovno-vaspitne ustanove, Dragana Ivančević, ne krije veliko zadovoljstvo postignutim uspehom, naglašavajući da je ovakav uspeh bio očekivan s obzirom na to koliko se u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi posvećuje pažnja časovima praktične nastave na kojima se teorijska znanja dopunjuju i obogaćuju praktičnim i samim tim  postaju funkcionalna.

Takođe pročitajte

Alpino koze sa pašnjaka Tamnjanice daju najkvalitetnije mleko

Poseban delikates za sve ljubitelje mlečnih proizvoda jeste kozji sir, kome se pripisuju brojne blagodeti, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.