četvrtak , 19 maja 2022

Narodni univerzitet – čovek (se) uči dok je živ

Narodni univerzitet u Nišu je vodeća ustanova u Srbiji u oblasti neformalnog obrazovanja a dolaskom Marije Ranđelović na njenom čelu najavljuju nove programe i pogodnosti.

“Moramo promeniti mišljenje prema kome je školovanje ograničeno samo na mlađe životno doba. Kako bi i moglo biti u svetu u kojem pola stvari koje čovek nauči sa 20 godina više nije istinito u njegovoj 40-oj, a pola stavri koje zna sa 40 godina nije ni postojalo kad je imao 20”, ove reči britanskog pisca i pronalazača Artura K. Klarka ideja su vodilja Narodnog univerziteta u Nišu koji je osnovan daleke 1954.godine.

Niko pouzdano ne može da kaže koliko građana su stekli nova znanja i veštine ali se poudano zna da su obučeni da se bave neformalnim obrazovanjem za više od 130 zanimanja, počev od Škole za zanatska i uslužna zanimanja, Škole stranih jezika, Škole za negu lepote do Škole računara. Novoimenovana direktorka Marija Ranđelović kaže da na ovom neće stati već će u skaldu sa potrebama tržišta organizovati nove obuke.

“Moramo da pratimo tržište jer mi nismo budžetska ustanova već se isključivo finansiramo od svog rada. Imamo veliko poverenje mežu poslodavcima širom Srbije a naši sertifikati su priznati i u inostranstvu, naglašava Marija Ranđelović i najavljuje nove programe ali i pogodnosti za polaznike,

“Od Nove godine dajemo popust od 20 posto za sve naše programe a u saradnji sa lokalnim samoupravama obezbedićemo besplatne obuke za socijalno ugroženo stanovništvo”.

Takođe pročitajte

Formula 1 uz pomoć Niške urbane gerile stigla u Niš!

Nakon ukazivanja na problem neodržavanih javnih zelenih površina u Nišu, zatim predloga da umesto parkića …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.