nedelja , 28 novembra 2021

Najlepši poenteri Srbije

 

Povodom „ 140 godina engleskih poentera u Srbiji „ , na Brdjanci u Aleksincu održana je specijalizovana izložba ove vrste pasa.

Pred velikim brojem radoznalih posetioca, predstavilo se preko 60 pasa poentera čiji su vlasnici došli čak iz Rusije, Holandije, Grčke , Italije kao i svih krajeva Srbije . Na terenu se govorilo mnogo jezika , a najviše italijanski jer su sudije bile iz Italije , Ivo Geminiani i Gani Flugenzi ali je iznenadilo da su i mnogi Srbi , pored njih naučili italijanski ,tako da se na terenu , uglavnom pričalo na tom jeziku .

Posle izložbe , eminentni žiri izabrao je najlepše poentere u svojoj kategoriji .

Za najlepšeg psa izložbe , a ujedno i najlepšu ženku odabrana je keruša Big QueenDel Duda iz odgajivačnice Petra Rajkovića iz Svilajnca .

Za najlepšeg zrelog mužijaka i pas koji je osvojio drugo mesto , proglašen je T-Pakao iz odgajivačnice Ivanić iz Kruševca.

Najlepša mlada ženka i najlepši mladi pas je Rina , takodje iz Kuševca , iz odgajivačnice Ivanić, dok je za najlepšeg mladog mužijaka proglašen Aleksandros Dark , vlasnika Aleksandra Gavrilovića iz Leskovca .

Organizatori ove specijalizovane izložbe poentera bili su Poenter seter klub Srbije i Kinološko društvo „ Milivoje Prendić „ iz Aleksinca . Specijalni gost bio je predsednik Poenterskog svetskog kluba , Italijan Silvijo Mareli .

“Kinološko društvo „ Milivoje Prendić „ iz Aleksinca svake godine , sve više napreduje , te se nadamo da ćemo i narednu izložbu poentera organizovati u Aleksincu” – rekao je Toplica Zdravković , predsednik ovog društva .

Izvor: http://aleksinac.biz/ 

 

Takođe pročitajte

Nagrada Niškog salona Mariji Dragojlović i ciklusu „Sedam mora“

Кomisija u sastavu Tatjana Perevalov, dizajner tekstila i profesor u Umetničkoj školi u Nišu, Emilija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.