utorak , 28 januara 2020

Najlepše čestitke uz pesmu Ženskog pevačkog društva

Novogodišnjim koncertom koji je održan u prepunoj galeriji Kulturnog centra u Vlasotincu članice Ženskog pevačkog društva  uz pratnju članova Gradskog orkestra na najlepši način poželele su svojim sugrađanima srećne praznike.

Kolažom narodnih i starogradskih pesama dve Gordane, dve Marine, Vera, Biljana, Slađana, Svetlana, Dragana, Zorica, Suzana, Budimirka i Slavica razgalile su dušu svojim sugrađanima a program je vodila novinarka Ivana Krainčanić.

Žensko pevačko drustvo formirano je na inicijativu Žakline Stefanović, profesorke geografije, koja radi u Turističkoj organizaciji Vlasotinca i do sada je imalo već pet uspešnih nastupa. Okuplja 15 žena, uz muzičku pratnju majstora na harmonici Vladana Marića.

“Iz nastupa u nastup sve smo bolje i uvežbanije. Naše probe redovno posećuje i profesor muzike i stručnjak za horsko pevanje čuveni Miki Daskalovic koji je vodeći hor osnovne škole  “8.oktobar” tokom  svog radnog veka osvojio je brojne nagrade i priznanja. Zadaje nam vežbe i otkriva trikove uspešnog horskog pevanja, kaže Žaklina koja planira da okupi i veći broj žena “koje bi u malom mestu, kakvo je Vlasotince, pronašle novi smisao svom slobodnom vremenu”.

Žaklina podseća i da su im nastupi u okviru Kulturnog leta, zatim na festivalu “Izadji i igraj se” u Bujanovačkoj banji bili veoma uspešni i da im daju motivaciju da u narednoj godini nastave sa nastupima i tako predstave  grad na jedan novi način.
Planiramo i nastup u Sofiji, po banjama u Srbiji u kojima manjka ili potpuno nedostaju kulturna desavanje, u domovima za stare…Nadamo se da će nam pomoći lokalna samouprava u smislu organizacije prevoza za članove hora i orkestar jer nismo u prilici da same finansiramo put. Odličnu saradnju imamo sa Kulturnim centrom, dodaje Žaklina.

Takođe pročitajte

Pretprodaja ulaznica za Nišville 2020!

Internacionalni niški jazz festival „Nišville 2020“ održaće se od 7. do 16. avgusta a glavni …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.