sreda , 8 decembra 2021

Najlepše čestitke uz pesmu Ženskog pevačkog društva

Novogodišnjim koncertom koji je održan u prepunoj galeriji Kulturnog centra u Vlasotincu članice Ženskog pevačkog društva  uz pratnju članova Gradskog orkestra na najlepši način poželele su svojim sugrađanima srećne praznike.

Kolažom narodnih i starogradskih pesama dve Gordane, dve Marine, Vera, Biljana, Slađana, Svetlana, Dragana, Zorica, Suzana, Budimirka i Slavica razgalile su dušu svojim sugrađanima a program je vodila novinarka Ivana Krainčanić.

Žensko pevačko drustvo formirano je na inicijativu Žakline Stefanović, profesorke geografije, koja radi u Turističkoj organizaciji Vlasotinca i do sada je imalo već pet uspešnih nastupa. Okuplja 15 žena, uz muzičku pratnju majstora na harmonici Vladana Marića.

“Iz nastupa u nastup sve smo bolje i uvežbanije. Naše probe redovno posećuje i profesor muzike i stručnjak za horsko pevanje čuveni Miki Daskalovic koji je vodeći hor osnovne škole  “8.oktobar” tokom  svog radnog veka osvojio je brojne nagrade i priznanja. Zadaje nam vežbe i otkriva trikove uspešnog horskog pevanja, kaže Žaklina koja planira da okupi i veći broj žena “koje bi u malom mestu, kakvo je Vlasotince, pronašle novi smisao svom slobodnom vremenu”.

Žaklina podseća i da su im nastupi u okviru Kulturnog leta, zatim na festivalu “Izadji i igraj se” u Bujanovačkoj banji bili veoma uspešni i da im daju motivaciju da u narednoj godini nastave sa nastupima i tako predstave  grad na jedan novi način.
Planiramo i nastup u Sofiji, po banjama u Srbiji u kojima manjka ili potpuno nedostaju kulturna desavanje, u domovima za stare…Nadamo se da će nam pomoći lokalna samouprava u smislu organizacije prevoza za članove hora i orkestar jer nismo u prilici da same finansiramo put. Odličnu saradnju imamo sa Kulturnim centrom, dodaje Žaklina.

Takođe pročitajte

Strategije za mlade Grada Niša za period 2021. – 2026. godine i Akcioni plan za njeno sprovođenje

Grad Niš nedavno je pokrenuo proces izrade Strategije za mlade Grada Niša za period 2021. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.