nedelja , 28 novembra 2021

Najboljim studentima vlasotinačke opštine novčane nagrade

Najbolji studenti vlasotinačke opštine, njih 81, dobili su danas novčane nagrade: 28 studenata master i doktorskih studija dobilo je po 25.000 dinara , a 53 studenta osnovnih studija dobilo je po 15.000 dinara, za šta je iz budžeta izdvojeno 1.425.000 dinara. Rešenja im je uručio predsednik opštine Zoran Todorović.


“Vreme u kome živimo uči nas tome da ne možemo čekati da nam nešto padne s neba, da je veoma važno boriti se za svoju šansu, tražiti posao ne čekajući da vam ga neko pokloni. Preduzimljivot i inicijativa su osobine koje moraju da krase mlade ljude poput vas. Država Srbija danas nudi brojne podsticaje preko Razvojne agencije Srbije, koji vam mogu pomoći da postanete sami svoj gazda, a od toga, verujte, nema bolje pozicije” – poručio je predsednik studentima.

Najniži prosek na master i doktorskim studijama koji su postigli najbolji student vlasotinačke opštine je 8,50 a najviši 10,00. Na snovnim studijama najniži prosek je 8,69 ,a najviši 9.69. Dilemu oko toga kako se boduju studije na medicinskom I stomatološkom fakultetu, studenti I roditelji koji su došli da prime nagrade umesto dece, razrešili su u razgovoru sa predsednikom opštine I članovima komisije koja je odlučivala po konkursnim prijavama.

Takođe pročitajte

Vlasotinački kuvar po naški

S vinjagu sam počela da pisujem ovoj kuvarče, sas slatko od grojze ću ga završim, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.