Najboljim brucošima Mašinski fakultet plaća menzu i dom

Višegodišnja praksa Mašinskog fakulteta u Nišu da nagrađuje svoje najbolje studente nastavlja se i ove godine.

Naime svi oni studenti koji beleže najbolje rezultate sa liste prijavljenih u junskom roku, a nisu iz Niša dobiće plaćenu godišnju stanarinu u Domu ali i godišnju ishranu u menzi.

Dekan Mašinskog fakulteta – profesor dr Nenad T. Pavlović

Najveći broj prijavljenih brucoša uglavnom dolazi iz najnerazvijenijih opština u ovom delu Srbije, pa će tako ovim gestom Mašinskog fakulteta uštedeti kada se uzme u obzir da je u pitanju godišnja pretplata.

Po rečima dekana profesora dr Nenada T. Pavlovića, Mašinski fakultet na ovaj način štiti standard studenata, ali i kućni budžet njihovih porodica.

“Oduvek smo težili tome da olakšamo studiranje kandidatima koji dolaze kod nas. Svake godine najbolje studente po godinama nagrađujemo laptopovima, ali im studije olakšavamo i na taj način što literaturu koju kupuju plačaju po najnižim cenama. Udžbenici koje publikuju naši profesori koštaju taman toliko da se pokriju troškovi štampanja, a mladim ljudima to i te kako znači“,naglašava dekan Pavlović.

Dekan ovog fakulteta dodaje da fakultet takođe pokušava da zaštiti studentski standard i visinom školarine koja nije menjana već nekoliko godina, a što je, inače, praksa svih niških fakulteta, na predlog Univerziteta u Nišu.

„Nalazimo se u grupaciji fakulteta Univerziteta u Nišu koji imaju, ako ne najnižu, onda među najnižim školarinama. Ona na osnovnim akademskim studijama iznosi 40, odnosno 60.000 dinara u zavisnosti za koji smer se studenti opredeljuju. To je za jedan tehnički fakultet, koji pored teorijskih predavanja studentima mora da ponudi i laboratorijske i praktične vežbe, gotovo zanemarljiva suma kada se radi o školarini“.

Svaka vrsta pomoći koju je Mašinski fakultet u mogućnosti da pruži ima za cilj podstrek za mlade i vredne studente, da tokom celog studiranja zaista osete da jedna ovakva ustanova koju su sami birali stoji iza njih i pruža podršku.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.