Uručenje jednokratne pomoći

Nagrađeni učenici i studenti vlasotinačke opštine

Najboljim učenicima, studentima i mladim talentima vlasotinačke opštine predsednik Bratislav Petrović uručio je rešenja o dodeli jednokratne novčane nagrade.

Učenici generacije u osnovnim školama dobili su po 10 hiljada, u srednjim po 20 hiljada dinara, koliko i mladi talenti, a najbolji studenti dobili su po 30 hiljada dinara.

U ime mnogih od njih nagradu su primili roditelji jer su na fakultetima u toku ispitni rokovi.

Iako su mesta poput Vlasotinca često „tesna“ za najbolje studente jer ljihove ambicije prevazilaze lokalne okvire, nadam se da će neki od njih ipak svoje mesto nakon školovanja pronaći ovde. Obaveza nas koji rukovodimo opštinom je da učinimo sve što možemo da ih zadržimo u Vlasotincu. Recimo, na primeru lekara, trudimo se da ih nema na birou za zapošljavanje, trudimo se da ih uposlimo preko projekta u Domu zdravlja, a kasnije da to bude zaposlenje za stalno – rekao je Petrović.

This slideshow requires JavaScript.

Ove godine bio je manji broj prijava mladih talenata jer zbog epidemije nije bilo školskih i sportskih takmičenja ili ih je bilo u manjem broju, ali je zato iz godine u godinu sve veći broj studenata koji se prijavljuju na konkurs. To pokazuje da je opština Vlasoitnce pravi rasadnik mladih, uspešnih i talentovanih ljudi – rekla je predsednik komisije koja je odlučivala o prijavama Ivana Stanojević.

Na konkurs se javilo 60 učesnika, a uslove su ispunila 54 kandidata.

Takođe pročitajte

Naša SELA – podrška ruralnom turizmu na jugu Srbije

U okviru Međunarodnog sajma turizma u Beogradu promovisan je novi sajt www.nasasela.rs kao podrška ruralnom turizmu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.