Nagrađeni najbolji sportisti 2019. u Vlasotincu

Najboljim sportistima vlasotinačke opštine sinoć su dodeljene nagrade za 2019. Sportista godine je Igor Jović iz FK Vlasina, a sportistkinja godine odbojkašica Anđela Veličković.

U kategoriji sportskih radnika, nagrade za životno delo pripale su rukometnom treneru Spiridonu Boškoviću i treneru golmana Milisavu Petroviću koji je za mlađe imao poruku.

  • Za sve se ima vremena, ako hoćete da radite. I za ljubav i za knjigu i za šetnju. Trenirao sam sportiste koji su pored sporta radili poljoprivredu i završili medicinu. Jedan je bio i poslanik. Ove nagrade su mali podstrek za vas i veliko priznanje za mene.„– rekao je Petrović.

Sportski radnik 2019. je Nenad Stojković. Za poseban rezultat u ovoj godini, sportska nagrada Vlasotinca pripala je bokseru Milanu Stanojeviću. Klub godine je Sportsko udruženje Donja Lomnica, najbolji trener u vlasotinačkoj opštini u 2019. godini je Slavko Mladenović iz OKK Vlasotince.
Za najbolje pedagoge fizičke kulture proglašeni su Saša Đikić i Dragan Branković. Sportske nade Vlasotinca u 2019. bili su: Dušan Lukić (FK Vlasina), Stojilković Mina (OK Vlasina), Milica Pavlović (Odbojkaški Klub Vlasina), Đorđe Mitić (SU Donja Lomnica), Matija Stojanović (FK Budućnost Orašje), Aleksandar Živković (SU Pokret), Jovana Mladenović (SU Pokret), Veljko Jovanović (OKK Vlasotince), Aleksandar Jovanović (OKK Vlasotince), Đurđica Stojković(ŽFK Rosulja), Marko Stanković (Šahovski klub Vlasotince), Nikola Vasiljković (ORK Vlasotince), Mila Jovanović- (AK Vlasotince), Marija Stanojević (AK Vlasotince) i Dušan Bidžić (Kik boks klub Vlasotince).

  • Smatram da je godina na izmaku bila uspešna, rezultata je bilo negde manje negde više, ali je postignuta ona najvažnija uloga sporta, a to je da sport i fizička aktivnost budu dostupni svima i da se što više ljudi bavi sportom.“ – rekao je predsednik Sportskog saveza Milan Jović.

    Nagrade su dobili i saradnici Sportskog saveza: opština Vlasotince i Informativni bilten Vlasina. Zamenik predsednika opštine Boško Stančić rekao je da će se sredstva iz budžeta koristiti u skladu sa zakonom i poželeo sportistima nove uspehe u 2020.

U posebnoj izjavi za medije, opštinski većnik zadužen za sport i omladinu Slobodan Stanković naglasio je da će budžet za sport u narednoj godini biti veći za pet miliona i da će umesto dosadašnjih 30 miliona, u 2020. on iznositi 35 miliona dinara.

Specijalno priznanje za razvoj i promociju sporta pripalo je Jovanu Jankoviću, vlasniku zlatare „Jovan“ i optike „Janković“. Za poseban sportski rezultat specijalno priznanje dodeljeno je Fudbalskoj ekipi učenika OŠ „Siniša Janić“. Oni su pre 50 godina osvojili treće mesto na školskom prvenstvu Srbije u Beogradu.

Takođe pročitajte

Dela Petra Čuja u poljima lavande u Tamnjanici

Polja lavande u Tamnjanici 29.juna po četvrti put biće galerija na otvorenom a svoja dela …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.