Nagrada Joškin Šiljanu na Osten bijenalu u Skoplju

Prestižna priznanja na ovogodišnjem Osten bijenalu crteža „Skoplje 2016“, u konkurenciji 690 umetnika iz 66 zemalja sveta, dobilo je troje srpskih umetnika među kojima je Joškin Šiljan iz Grdelice.

Od 2.246 radova, internacionalni žiri Joškin Šiljana nagradio je je prvom nagradom za slikarstvo na papiru. Pored njega Mate Đorđević je dobitnik Osten nagrade a Tijana Kojić osvojila je nagradu Zlatni Osten.

joskin siljan rad skopljeNagrada je ovog umetnika zatekla u pripremama za grupnu izložbu 23.septembra u galeriji Progres u Beogradu a a dan pre toga je izložba nagrađenih na OSTEN bijenalu.

„Trenutno dogovaram susret umetnika sa juga Srbije za likovne susrete u Gracu.Planiram da učestvujem na još nekoliko umetničkih događaja u Jagodini i Beogradu. Letos sam bio na dve likovne kolonije, u Prilepu i Raškoj, pohvalio nam se umetnik a na našu opasku da je veoma produktivan ima svoj odgovor:

„Moj osnovni moto je svakodnevna proizvodnja likovne radosti na sve moguće i nemoguće načine a to naravno ne može ako podjednako ne voliš i cvet i svet i lajno i….“

Takođe pročitajte

Božo Vrećo u Nišu!

Božo Vrećo najautentičniji muzičar regiona i šire, će svoje nove pesme, kao i mnogobrojne, sad …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.