Ivan Đorđević i Miloš Sentić iz leskovačkog restorana „Pera Ždera“ ispekli su na Roštiljijadi pljeskavicu tešku 61 kilogram koja je za dva kilograma teža od prošlogodišnje „rekorderke“.
Pljeskavica je pre pečenja bila prečnika 180 santimetra a debljine 2,6. Međutim, nakon pečenja se smanjila na 154 u prečniku ali je zato debljina narasla do 3,5 santimetra.
„Uobičajeno je da se smenji u prečniku ali ne ovoliko što možda govori o kvalitetu mesa, kaže predsednik žirija Slaviša Milošević i dodaje da je prilikom okretanja pljeskavica napukla ali se nije odvojila.
„Konačan sud o pobedničkoj pljeskavici daćemo sutra nakon što i druga ekipa iz restorana „Koliba“ pokuša da obori rekord, precizira Milošević.
Nakon što je žiri završio svoj deo posla pljeskavica je podeljena publici koja je zajedno sa trubačima Nebojše Sejdića bodrila roštiljdžije.
Ivan i Miloš su prošle godine zajedno sa Milošem Mudrićem ispred mesare „MP 016 MES“ iz Leskovca pripremili su pljeskavicu od 59 kilograma.
Inače, Aleksandar Zlatković iz pomenutog restorana uspeo je da napravi pljeskavicu iz ruke od 3,4 kilograma mesa.