utorak , 31 januara 2023

Na mističnoj planini Rtanj gradi se hotel

Na planini Rtanj je počela izgradnja hotela vrednog oko tri miliona evra, čiji je investitor Jadranka Stepanović, suvlasnik ovdašnje fabrike za proizvodnju peleta pod nazivom “Bioenerdži point”. 

“Objekat sa 88 ležajeva će se prostirati na površini od 3.800 kvadrata – ističe Stepanovićeva. – Očekujemo da radovi na najmističnijoj srpskoj planini budu završeni do kraja naredne godine, kada bi posao trebalo da dobije 50 ljudi.

planina rtanjLokacija za gradnju nije bila komunalno uređena, pa su investitori najpre morali da dovedu struju i vodu, u čemu im je pomogla opština Boljevac…

“Posle više od pola veka ovo će biti prvi hotel koji se gradi u našem kraju – ističe dr Nebojša Marjanović, prvi čovek ovdašnje lokalne samouprave. – Rtanj je naša najveća turistička šansa, koja nije bila adekvatno iskorišćena, pa se nadamo da će izgradnja ovog objekta biti svojevrsna pozivnica i drugim investitorima.

Hotel će, inače, biti u etno-stilu – od drveta i stakla – ispred njega će se naći veštačko jezero, a u planu je i montaža panoramske žičare, vredne oko devet miliona evra, koja bi vodila od podnožja do vrha Rtnja.

Takođe pročitajte

Instant plaćanje taksi usluga u Nišu

Eurobank Direktna i „City taksi Niš“ su u svim vozilima ovog udruženja omogućili prihvatanje instant …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.