petak , 16 aprila 2021
Miloš Petković, Foto Andrea Paolillo

Na licitaciji Lokalne fondacije Niš kolekcija objavljenih knjiga Miloša Petkovića

Jedan od trenutno najčitanijih i najproduktivnijih pisaca na prostoru bivše Jugoslavije, Nišlija Miloš Petković pripremio je i potpisao za novu licitaciju Lokalne fondacije Niš sve svoje do sada objavljene knjige. Miloš iza sebe ima 18 izdatih knjiga, što je svojevrsni rekord naspram njegovih godina, rođen 1986. godine u Nišu.

Licitacija se odvija na fb stranici LFN, a otvorena je do petka 12. februara u 12 sati. Početna cena za celu kolekciju knjiga je 6.000 dinara.
Sve knjige za licitaciju su potpisane, a onaj ko ih bude imao dobiće priliku da u njima (hronološki) nađe po jednu reč iz rečenice koja šalje jednu snažnu, motivišuću poruku.

Kolekcija knjiga Miloša Petkovića

Hronološki su objavljivane sledećim redosledom: Trilogija „Vukovi sudbine“ (1. Vukovi sudbine, 2. Heroji mesečevog znamenja, 3. Duhovi blaga), trilogija „Perunov hroničar“ (4. Perunov hroničar, 5. Rog slovenskih bogova, 6. Šapat Đavolje varoši), trilogija „Sedam mačeva“ (7. Tajna stare vodenice, 8. Poljubac princeze Ildiko, 9. Teslin vremeplov), 10. Veštica iz Strašilova, tetralogija „Patuljci i vile“ (11. Proleće, 12. Leto, 13. Jesen, 14. Zima), 15. „Usnuli zmajevi“, 16. „Jezomor“, 17. „Od mača do kubure“ i 18. „Detektivi iz Zoo-vrta“.

Kolekcija knjiga Miloša Petkovića – licitacija LFN

Neka izdanja ovih knjiga su rasprodata i teško ih je naći u slobodnoj prodaji, a još teže objediniti ih sve na jednom mestu. Miloš Petković je prepoznao ideje i vrednosti Lokalne fondacije Niš, pružio podršku i izdvojio za ovu priliku sve knjige koje čine njegovo dosadašnje književno stvaralaštvo. Miloš za svoj rad može da se pohvali i nagradama Sveta Petka, Svetosavski pečat, Zlatni trag, neke od knjiga bile su ili su deo lektire „Čitalica“; „Patuljci i vile“ (Pčelica), „Usnuli zmajevi“ (Laguna) i „Detektivi iz Zoo-vrta“ (Pčelica), dok su po nekima urađene pozorišne predstave; „Tajna stare vodenice“ (Portalibris, SKC Niš) i „Patuljci i vile“ (Pčelica, NKC Niš).

Neke od svojih romana Miloš Petković koautorski potpisuje sa drugim piscima: Mladenom Stanisavljevićem, Mladenom Đorđevićem, Rusom Antonom Ivanovičem Leskovim i frontmenom grupe Orthodox Celts Acom Seltikom. Petković je, inače, i predavač u školama kreativnog pisanja, autor dramskih tekstova i stripova, jedan od osnivača Udruženja ljubitelja fantastike „Ordo Drakoniš“ i odnedavno scenarista spota grupe „Kerber“ (pesma „Bestraga sve“). Sa piscem Goranom Tokićem pokrenuo je ediciju „Fantazija“ i radi je na mestu PR-a u Niškoj pivari.

Kolekcija knjiga Miloša Petkovića na licitaciji LFN

Novac prikupljen na licitacijima, kao i na drugim aktivnostima LFN i kroz donacije društveno-odgovornih kompanija i pojedinaca, biće uložen u lokalnu zajednicu, kroz podršku najboljim idejama građana u oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta i uređenja grada.

Na prethodnoj licitaciji, potpisana ploča istaknutog muzičara i rođenog Nišlije, Nenada Vasilića, prodata je Vladimiru Sibinoviću za 9.000 dinara.

Već tokom februara biće otvoren prvi konkurs, na kojem će biti raspoređeno prvih 6.000 evra u ovoj godini. Na sajtu www.fondacijanis.rs dostupno je više informacija o radu i aktivnostima Lokalne fondacije Niš.

Takođe pročitajte

DELTA PLANET u Nišu počinje da radi 22.aprila

Šoping-mol Delta Planet Niš otvara svoje vrate za posetioce i zvanično će početi da radi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.