Foto: Serbia Fashion Week

Na jubilarnom 20. Serbia Fashion Week-u počinje novo poglavlje u istoriji srpske mode

Nastavljajući tradiciju spajanja mode i umetnosti, koju je uspešno gradio proteklih 10 godina, jesenji Serbia Fashion Week započeće svečanim otvaranjem 26. septembra u jedinstvenom prostoru Galerije Matice srpske i trajaće do 30. oktobra.

Program jubilarnog 20. izdanja Serbia Fashion Week-a, jedine licencirane nedelje mode u našoj zemlji, objedinjuje modne revije domaćih i inostranih dizajnera, umetničke izložbe, seminare i predavanja eminentnih svetskih stručnjaka iz oblasti mode, marketinga i medija. Čast da otvori manifestaciju koja ovoga puta obeležava značajan jubilej, pripala je dizajnerki Jeleni Malešević koja će na ceremoniji otvaranja u Galeriji Matice srpske domaćoj publici premijerno predstaviti svoju novu kolekciju.

Pored ove umetnice čije kreacije uvek ostavljaju bez daha, nove kolekcije u prostoru Muzeja Vojvodine predstaviće Lacher, Mokoš Fashion, Emerik Fransoa, Station, Asja by Jelena Mladenović, Jovana Jerkić, Mirna Nađ, Alexander Bratsher…

S obzirom da je SFW deo zvaničnog programa Evropska prestonica kulture – Novi Sad 2020, značajan deo jubilarnog izdanja posvećen je izložbama i seminarima među kojima se izdvajaju selekcija radova finalista takmičenja National Fashion Talent Designers Competition i finalista European Fashion Talent Designers Competition, izložba radova autora iz oblasti primenjenih umetnosti i dizajna, seminar Moda i Mataverse na kome će govoriti profesor Marcelous L. Džons, predsednik Evropskog konzorcijuma za novu modu i profesor Univerziteta Panteon – Sorbona.

Na jednom od seminara svoje bogato znanje učesnicima će preneti i gost iz Amerike, producent i inovator Roko Leo Gaglioti. Na jednom od seminara predavač će biti filmski i TV producent, osnivač i direktor Sarajevo, Croatia i United Kingdom Fashion Film Festivala Željko Ivanković, a publika će imati priliku da pogleda i selekciju nagrađenih filmova na pomenutim festivalima.

Jubilarno 20. izdanje Serbia Fashion Week-a, ujedno predstavlja i prekretnicu posle koje ova manifestacija počinje da ispisuje novo poglavlje srpske mode, jer će se od naredne godine SFW organizovati u francuskoj prestonici, kao deo zvaničnog programa Paris Fashion Week-a, kao i u Novom Sadu gde je pre jedne decenije ova manifestacija ponikla i vremenom izrasla u najznačajniji modni događaj Jugoistočne Evrope i jednu od pet najznačajnijih nedelja mode u svetu.

Takođe pročitajte

Ladovica u znaku panka – Prvo veče Festivala otvorili gosti iz Severne Makedonije

Gosti iz Skoplja, grupa Posleden udar, otvorila je sinoć 17. Pivski festival u Ladovici. Osim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.