Na Ekonomskom fakultetu o nepogodama i tržištu osiguranja

Na Ekonomskom fakultetu u Nišu o elementarnim nepogodama i tržištu osiguranja govorili su Patriša Born sa Florida Stejt Univerziteta, SAD i Klime Poposki sa univerziteta St. Kliment Ohridskiu Makedoniji.

Katastrofalni rizici su česta pretnja u održavanju razvoja u uslovima savremenog života i imaju ljudske, ekonomske i ekološke posledice.

ekonomski-fakultet-predavanja„Puno je toga što još trebamo naučiti. U Sjedinjenim Državama isprobali smo mnogo različitih pristupa za upravljanje katastrofalnim rizicima, neki pristupi su bili uspešni a neki nisu. Ono što je važno za zemlje u razvoju je da se uspostavi jedna snažna kampanja za edukaciju. Treba omogućiti ljudima da razumeju posledice katastrofalnih rizika i nepogoda, kao što su poplave i zemljotresi, da razumeju šta one mogu učiniti na nivou individue, pojedinca, kako utiču na zajednicu ali i na zemlju u celini a potom treba utvrditi i najefikasnije pristupe u rešavanju problema, od toga da li vlada treba preuzeti veću ulogu ili to pak trebaju učiniti osiguravajuća društva, izjavila je Patriša Born.ekonomski

„Poslednje tri godine stepen razvoja tržišnog osiguranja u Srbiji i Makedoniji je pozitivan, izjavio je Klime Poposki.

Ono što je najvažnija karakteristika tržišta osiguranja je ta da postoji veliko prisustvo stranih kompanija što je velika prednost jer oni zaista imaju jedno veliko znanje koje može biti od pomoći.

Suzana Milošević

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.