Muzička škola „Dr Vojislav Vučković“ dobija nove instrumente

Zahvaljujući tradicionalnom koncertu koji već šest godina organizuju Studentski kulturni centar Niš i Rotarakt klub Niš, Muzička škola „Dr Vojislav Vučković“ dobija nove instrumente.

Pod sloganom „Davati je božanski, primati je ljudski“ , a u želji da još više podrže razvoj talenata mladih umetnika grada Niša, prošlogodišnjim koncertom mladih muzičkih virtuoza Bojane i Nikole Pekovića sa „Umetničkom porodicom“ od prikupljenih sredstava sa koncerta pokrenuo se projekat opremanja niške Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković.

Glavni motiv ovog značajnog događaja sa tradicijom dugom punih 6 godina jeste doprinos i pomoć lokalnim zajednicama kroz trajne donacije, prvenstveno usmerene ka poboljšanju kvaliteta uslova života mladih, njihovog obrazovanja, kulture i zdravlja.

Ove godine je putem projekta i koncerta to i ostvareno, a svečano uručivanje novih instrumenata Muzičkoj školi održaće se 18. aprila od 12 časova u prostorijama Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“. Ovom prilikom direktorka SKC-a Niš Dragana Petković je izjavila: „Veliko mi je zadovoljstvo da izvršimo predaju muzičkih instrumenata Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“. Nikola i Bojana Peković, sa svojom umetničkom porodicom, priredili su veličanstven koncert Nišlijama 03. decembra 2016. godine u Narodnom pozorištu. Studentski kulturni centar i Rotarakt klub su omogućili realizaciju njihovog koncerta u cilju nabavke novih instrumenata Muzičkoj školi. Od prikupljenih sredstava od prodaje karata nabavljena su instrumenta koja će pomoći u radu i razvoju budućih mladih talenata. Dugogodišnja saradnja kroz moto „Božanski je davati, primati je ljudski“ rezultirala je kupovinom harmonike i klarineta i, samim tim, poboljšanjem uslova i kvaliteta rada đaka. Zahvaljujemo se Nikoli i Bojani Peković na svom nesebičnom davanju. “

,,Umetnička porodica“ je skup umetnika okupljenih oko Bojane i Nikole Peković koji vole i poštuju muziku koju oni stvaraju i promovišu. To su muzičari najvišeg ranga u našoj zemlji i imaju bogato inostrano iskustvo iza sebe. Umetničku porodicu čine:
– Andrija Minčić – klarinet (nsp. na odseku za duvačke instrumente, – predmet Orkestarske deonice, FU u Nišu)
– Đorđe Hartl – perkusije (student I godine FU u Nišu na odseku za perkusije)
– Aleksandar Jakovljević – violončelo (vanredni profesor na katedri za kamernu muziku, FU u Nišu),
– Nikola Cvetković – klavir (umetnički saradnik na odseku za flautu, FU u Nišu)
– Aleksandar Beljaković – bas gitara (student IV godine na odseku za kompoziciju, FMU u Beogradu)

Takođe pročitajte

Održana promocija knjige ‘Kofer misli’ Dragane Martinović

U Beogradu je, u velelepnom prostoru Belog dvora, održana promocija prve knjige putopisa ‘Kofer misli’ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.