Mudrosti Vidosave Arsenijević na niškom Sajmu knjiga

Leksikon životnih mudrosti satkan i pretočen u knjigu pod nazivom „Istrgnuto iz konkteksta“ Vidosave Arsenijević, pesnikinje sa Kosmeta predstavljen je na niškom Sajmu knjiga.

Knjigu je Vidosava posvetila svom zavičaju a obiluje mudrostima posvećenim stanju duše, ljubavnim mislima i citatima.
„Kosovo je nebeska poezija. Bez činjenica živopiše mašta-jedan je od citata koji se nalazi u ovoj knjizi. Upravo zato je čitajući citate iz knjige na Sajmu u Nišu, pesnikinja Arsenijević obrazložila da je Kosmet–kontekst njenog ali i života svih Srba i da će zauvek ostati , kako kaže u jedom od aforizama, “umetničko sveto pismo”!
Iako mnogi kažu da je svaki trenutak na Kosovu presudan, ja bih rekla da to stanje traje vekovima. Tako da je na nama umetnicima i pesnicima, koji smo rekla bih, preteča naroda, da stvaramo, apelujemo, da ukazujemo, odnosno da na kraju krajeva i razmišamo u ime mnogih. .Jer samo takvi možemo ostati upamćeni- istakla je Vidodava i stanje na KiM opisala sledećom mudrošću “Silom prilika ili prilika na silu.
Uverena da u svakoj neprilici postoji prilika, ona ističe i sledeći aforizam “Daj mi priliku bićeš u neprilici!Obrazlažući misaoni naziv knjige a najavljujući nove stvaralačke aktivnosti, Vidosava je pojasnila “Istrgnuto iz konteksta, vraća se kontekstu!!!
Inače, pesnikinja Vidosava Arsenijević koja živi i radi na KOsmetu do sada je izdala desetak zbirki pesama a zastupljena je u brojnim antologijama i zbornicima srpske poezije. Dobitnica je brojnih prestižnih nagrada i priznanja za književno stvaralaštvo među kojima su „pero Despota Stefana Lazarevića“, „Lazar Vučković“, „Gligorije Božović“…

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.