„Mučenici“ nagrađeni na festivalu u Prokuplju

Akademsko pozorište niškog Studentskog kulturnog centra (SKC) na pozorišnom festivalu „Beskraj 10 kvadrata“ u Prokuplju okitilo se novim nagradama za „Mučenici“, u režiji Dušana Ščepihina.
13932691_1078099785612767_5068563574989855374_nNagrada za glumca večeri pripala je Nemanji Dimitrijević  a za najbolji scenski pokret Mladenu Milojkoviću.  Nemanji Dimitrijeviću ovo je prvo priznanje dok je Mladen Milojković već dva puta osvajao nagradu za rad na scenskom pokretu ove predstave.

Do sada predstava Mučenici, osvojila je 4 glumačka priznanja, 2 nagrade za režiju, 3 za scenski pokret i 2 Gran Prija, na ukupno 3 festivala a tu su i nagrade za najbolju adaptaciju teksta, scenografiju i druge.

Akademsko pozorište SKC-a svoju, više nego uspešnu sezonu, završilo je tradicionalnim Pozorišnim maratonom, koji je ove godine igran u čast 35 godina SKC-a, umrežavanja SKC-a Srbije i Dana Univerziteta.
Nakon sjajnog 9. Međunarodnog studentskog festivala folklora, sada je u pripremi URBAN FEST- Međunarodni studentski festival pozorišta koji će se, od 1-5 septembra, održati tradicionalno u 5 gradskih opština sa 10 reprezentativnih predstava iz Srbije i regiona.

Takođe pročitajte

Podrška Evropske unije ženama i mladima početnicima u poslovanju

Zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Plamena Halačeva i predstavnica Ministarstva za evropske integracije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.