Mozzart donirao više od milion dinara Kliničkom centru u Nišu za borbu protiv korone

U okviru akcije pomoći od 400.000 evra najugroženijima virusom korona kompanija Mozzart donirala je srpskom zdravstu deset invazivnih respiratora u vrednosti od 200.000 evra, a pripremila je i paket finansijke pomoći u iznosu od 100.000 evra za bolnice u Srbiji.

Prva bolnica koja je dobila pomoc iz tog paketa bila je zdravstvena ustanova u Cacku, a danas je više od milion dinara, donirano i Kliničkom centru u Nišu, sve u svrhu što efikasnijeg zbrinjavanja pacijenata obolelih od virusa korona. U narednim danima ovakvu pomoć dobiće još desetak bolnica u Srbiji u: Subotici, Valjevu, Kikindi, Ćupriji, Novom Sadu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Kralejvu, Kruševcu…

U Niš je od Mozzarta već stigla pomoć prethodne nedelje, u vidu televizora i prateće tehničke opreme koju je u saradnji s Vojskom kompanija donirala i dopremila u privremenu kovid bolnicu u Čairu.

“Iskreno mi je drago i zaista sam zahvalan na pomoći koju je kompanija Mozzart uputila Kliničkom centru Niš, kao najvećoj zdravstvenoj ustanovi, tercijarnog tipa u regionu, ka kojoj gravitira vise od 2,5 miliona stanovnika. Ovo nije prvi put, da ovi društveno odgovorni ljudi pomažu niškom Kliničkom centru poručio je prof.dr. Zoran Radovanović, generalni direktor KC Niš

Prema njegovim rečima, svaka pomoć u ovom trenutku dobrodošla, njima, ali i svim ostalim zdravstvenim ustanovama koje se nedeljama bore sa novim virusom.
Niš je jedan od srpskih gradova koji su najviše pogođeni pandemijom virusa COVID-19, i jedan od prvih gradova u našoj zemlji koji se suočio s ovom pošasti. Trenutno je u Kliničkom centru u ovom gradu hospitalizovano 38 pacijenata, od kojih je 17 priključeno na respiratore.

“Stanje u Nišu je za sada pod kontrolom, jer se borimo iz petnih žila da učinimo sve što je moguće da propisno i u potpunosti zbrinemo sve pacijente, ispoštujemo protokole i algoritme Svetske zdravstvene organizacije, te na taj način zaštitimo i zdravlje pacijenata, ali i zdravlje naših zadravstvenih radnika. Na svu sreću, mi smo pravovremeno reagovali, još pre nego da virus uđe u Srbiju, tako da smo, po preporukama i uputstvima nadležnih, veći deo Kliničkog centra Niš, na vreme prenamenili za zbrinjavanje Covid-19 pacijenata, a da pritom nismo ugrozili normlano funkcionisanje ustanove – poručio je Radovanović

Kompanija Mozzart stala je uz svoj narod i državu od samog početka pandemije virusa korona. Osim doniranih 400.000 evra, kroz nabavku respiratora, aparata koji trenutno život znače, zatim direktne finansijske pomoći bolnicama, nabavke vise 6.000 paketa za penzionere, ovaj privredni gigant pomaže i na mnoge druge načine.

„Bitno je pokazati solidarnost u ovim teškim trenucima, i mi činimo sve što je u našoj moći kako bismo pomogli državi, sugrađanima i svojim zaposlenima i pozivamo i ostale privredne subjekte da čine isto. Posebna pažnja je, naravno, usmerena ka bolnicama, u kojima u vanrednim okolnostima lekari, medicinske sestre i ostalo osoblje čine nadljudske napore kako bi spasili svaki život. , istakao je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Iz Mozzarta poručuju da će nastaviti da svakodnevno, kroz različite vrste pomoći, doprinosi borbi Srbije protiv virusa korona.

Takođe pročitajte

Zašto je Katarina Nešić „dijamant od žene“?

Praksa je da se o moćnim i uspešnim ženama piše 8.marta kao da ne postoje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.