Monika Miljković – dobitnik besplatnog školovanja na „ITAcademy“

Monika Miljković – đak generacije Ekonomske škole iz Niša jedina je niška učenica dobitnik besplatnog školovanja na „ITAcademy“.

Kompanija „LINK Group“, u saradnji sa Fondacijom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu, odabrala je 30 maturanata – đaka generacije, sa teritorije Srbije i Republike Srpske koji će dobiti besplatno školovanje na „ITAcademy“.

Među njima je i Monika Miljković, učenica generacije Ekonomske škole iz Niša.
Učenica Ekonomske škole je jedina učenica iz Niša koja je dobitnik ovog školovanja. Biće od oktobra student Elektronskog fakulteta u Nišu, a reč je o zaista izuzetnoj i svestranoj devojci, koja se dvoumila i troumila između svojih ljubavi pa je zbog toga položila i prijemni ispit na Filozofskom fakultetu na Katedri za srbistiku.

Tokom školovanja postigla je mnogo takmičarskih uspeha, a kao maturant osvojila je dva republička prva mesta i to iz Poslovne informatike, uz mentorski vođstvo Dejana Dikića, profesora poslovne informatike kao i prvo mesto na „Književnoj olimpijadi“, uz mentorsku podršku Olivere Arizanović, profesorke srpskog jezika i književnosti. Iako je najviše uspeha imala u sferi književnosti, kako na „Književnoj olimpijadi“, tako i na republičkim takmičenjima Regionalnih centara za talente za istraživačke radove iz književnosti, na literarnim konkursima, ali i u domenu preduzetništva i takmičenjima u kreiranju QR kodova, a svoju svestranost pokazala i kao član Panela mladih savetnika Zaštitnika građana i bila zaljubljena i u sociologiju, ipak je donela konačnu odluku i kaže da želi da se bavi programiranjem.
Ova nagrada koja donosi školovanje od godinu dana na „ITAcademy“ jeste sjsjna prilika za sticanje znanja i veština u oblasti koja joj je sada primarna.
Tvrdi da je iz Ekonomske škole ponela odlične strategije učenja i da je na tome zahvalna svojim profesorima koji umeju i da prepoznaju snage i potencijale svojih učenika i da ih podrže u osnaživanju baš tih kapaciteta.
Vest o otvorenom konkursu za ovu nagradu objavljena je na svečanom prijemu maturanata na Belom dvoru, a svi đaci zainteresovani za jednogodišnje školovanje slali su prijave i motivaciona pisma u kojima su opisivali na koji način planiraju da iskoriste nagradu za usavršavanje i napredovanje.
Vladalo je veliko interesovanje za IT obuke i nije bilo nimalo lako odabrati 30 najinspirativnijih pisama – navodi se u saopštenju kompanije koja je darivala najbolje đake, ali je Monika svojom ljubavlju, svestranošću i entuzijazmom iznetim u motivacionim pismu uspela da bude među nagrađenima.
„ITAcademy“, koju će budući polaznici moći da pohađaju onlajn – putem interneta, pomoću najsavremenije platforme za učenje na daljinu, objašnjava Monika, radi po zvaničnom ovlašćenju ispitnog odeljenja Univerziteta u Kembridžu i, pored znanja za najtraženije IT oblasti, svojim polaznicima obezbeđuje i stručna Cambridge, Microsoft i Adobe zvanja.
Izabranim učenicima nagrade će biti uručene na svečanom prijemu koji se održava na Belom dvoru u septembru 2019. godine.

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.