Mokar sneg otežava snabdevanje strujom u vlasotinačkoj opštini

U brdsko – planinskom delu vlasotinačke opštine noćas je pao sneg visine 40 cm. Veliki broj sela ostao je bez električne energije, usled vlažnog i teškog snežnog pokrivača. Svi raspoložive ekipe Elektrodistribucije su na terenu.
„U Konopnici je pala rešetkasta bandera i u toku je njena zamena betonskom banderom. Na dalekovodu na pravcu Orašje iskrivljena je konzola, čija je zamena takođe u toku. Nakon toga trebalo bi da sela na tom pravcu dobiju struju, ukoliko ekipe EDS-a ustanove da nema drugih kvarova, Na pravcu Šišava palo je drvo na dalekovod, trenutno se radi na njegovom uklanjanju. Na pravcu Svođe struje ima do mahale Progon, na dalje se utvrđuju kvarovi – kaže načelnik Štaba za vanredne situacije Ivan Stanković, koji je zajedno sa komandantom štaba, predsednikom Privremenog organa opštine Vlasotince Bratislavom Petrovićem od jutros na terenu.
Što se tiče puteva, svi glavni putni pravci će biti očišćeni danas i sutra, kažu u preduzeću AB kop, zaduženom za zimsko održavanje puteva u vlasotinačkoj opštini.

„Pod mokrim snegom grane su se nadvile na puteve, što mašinama otežava rad terenu, a veliki su i smetovi, kažu u AB kopu.

Takođe pročitajte

Opština Lebane: Pionir u energetskoj efikasnosti

Opština Lebane, smeštena u srcu Srbije, ističe se kao primer izvrsnosti u sprovođenju projekata energetske …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.