sreda , 28 septembra 2022

Moda inspirisana džedajskom princezom

Modna, tematska, revija pod nazivom “I am princess Leia and princess Leis is me“ održaće se u sklopu DžedajKon-a 9.decembra u Oficirskom domu od 19:30 časova.

DžedajKon je žanrovska konvencija koja će se po prvi put organizovati u Nišu i posvećena je fanovima naučne fantastike kroz sve oblike, onima koji vole japansku kulturu, društvenim igrama, igrama sa kartama, ali i svetu video igara, animacije i grafike.

Posetioci će moći da učestvuju u radionicama, društvenim igrama, video igrama, panelima, dečijem maskenbalu, cosplay takmičenju, predstavljanju džedaja iz stvarnog života ali I tematskoj modnoj reviji u čast glumice Keri Fišer. Mladi dizajneri će u subotu 09.decembra od 19:30h prikazati kreacije inspirisane kostimom princeze Leje.

Kostimi će biti dostupni za prodaju istog dana revije i Džedajkona, a moćićete  naručiti online sve one koji budu bili dostupni nakon toga, novac koji ćemo sakupiti tog dana biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Predstavljamo mlade dizajnere koji će prikazati svoje kreacije:

Milutin Lađević poigrava se krojem,orjentisan je ka samoj nosivosti odevnih komada, a modnim detaljima dodaje dozu avangardnosti svojim kreacijama.

Anita Sadiković svojim dizajnom se trudi da pomeri granice svojih mogućnosti, bez straha ulazi u novo i tezi ka savršenstvu.

Milica Kitanović  svoja jaka osećanja ne može sakriti, veliku ljubav  unosi u tkaninu i model koji kreira, a na taj način prenosi ljubav u oči i u dušu posmatrača .

Petra Nikolić, svojim radom odstupa iz okvira svakidašnjice, voli inovativnost i slobodu izražavanja koju možemo pronaći na njenim kreacijama.

Slobodan Mitrović, cilj u radu mu je da istraži do koje granice može promeniti formu odevnog komada, a da pritom ne naruši njegovu nosivost.

Aleksandra Antić , njene modne kreacije omogućavaju posmatračima da na trenutak gledaju na svet njenim očima i tako u sebi probude najdublje emocije.

Dijana Stojanović kreira garderobu za one koje ne žele da priznaju svoju slabost, u njenim kreacijama možemo pronaći jaku ženu.

DžedajKon je pionirski poduhvat koji organizuje “Jedi movement”, koji će kroz prizmu Ratova Zvezda priuštiti fanovima sjajno iskustvo. Organizator ovog događaja je neprofitna organizacija koja je registrovana sa jednim ciljem – da pomazže drugima i učini ovaj svet boljim mestom.

I zato smo 50 % prihoda od ulaznica namenili u humanitarne svrhe. Drugi deo prihoda omogućiće svima nama da organizujemo i uživamo u ovom sjajnom dogadjaju.

 

Cena karte za celodnevni program je:

– do 7 godina – slobodan ulaz

– od 7 do 13 – 100 RSD

– preko 13 – 200 RSD.

Event : https://www.facebook.com/events/1966383013379595/

Takođe pročitajte

Evropska nedelja sporta u Srbiji – Budite aktivni

Budite aktivni – to je glavna poruka još jedne Evropske nedelje sporta. Srbija je domaćin …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.