Ilustracija: Flickr

MobiliseSME – program za razmenu radnika

Evropska Komisija je lansirala fazu testiranja novog programa pod nazivom ‘MobiliseSME’  koji bi trebao da nasledi poznati Erasmus Program za razmenu studenata.

Za razliku od Erasmusa, MobiliseSME je posvećen malim i srednjim preduzećima i ljudima koji ih vode i u njima rade.

MobiliseSME program će omogućiti malim i srednjim preduzetnicima da o trošku Evropske Komisije odu ili pošalju svoje zaposlene na praksu u inostranstvo u firmu koja se bavi istom ili sličnom detlatnošću na vremenski period od 2 nedelje do 3 meseca.

Cilj programa je usavršavanje poslovanja, stvaranje kontakata, širenje vidika i razmena iskustava u svrhu poboljšanja i unapređenja preduzetnčkog poslovanja u Evropi.

Lider projekta koji implementira testiranje ovog programa je European Entrepreneurs CEA-PME iz Brisela i oni su zaduženi kontakt-point za procesuiranje aplikacia iz Srbije.

Sva mala i srednja preduzeća u Srbiji zainteresovana za učešće se mogu prijaviti i informisati o detaljnima programa na website-u: www.mobilisesme.eu

Razmene su već počele i trajaće do kraja leta 2017.

Detalje programa možete pogledati ovde (video): https://www.youtube.com/watch?v=KRYVbFU07v4 Proces aplikacije i dalje traje i vrlo je jednostavan (video): http://mobilisesme.eu/index.php/en/2016/11/11/mobilisesme-video-joining-the-exchange-programfor-smes-employees-in-europe-is-easy-and-quick-3/

Takođe pročitajte

Dva nova seruma iz La Roche-Posay laboratorije

Serumi su poslednjih godina zauzeli važno mesto u  kozmetičkim ormarićima, pre svega zbog efikasnosti u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.