Studenti prve i druge godine Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac osvojili su 15 zlatnih medalja, 5 srebrnih medalja i pehar za za apsolutne pobednike u kategoriji jela od testenine na prvom internacionalnom gastrofestivalu „Gastromak“ u Skoplju.Mladi kuvari pod mentorstvom nastavnika veština Momčila Conića, predstavili su, na takmičenju, tradicionalna jela iz leskovačke kuhinje servirana na moderan način.
„Ovo je bila prilika da studenti testiraju svoja znanja i veštine, ali i da razmene iskustva sa kolegama iz drugih zemalja. Studijski program Menadžment tehnologije hrane i gastronomija, realizuje se od prošle godine na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu. Pored najnovijih gastronomskih znanja, studenti se, tokom studija, upoznaju i sa tajnama tradicionalne kuhinje. Takođe, stručne veštine leskovački gastronomi stiču obavljajući praksu u renomiranim hotelima u zemlji i u inostranstvu, kaže je profesor gastronomije Momčilo Conić.
Na gastrofestivalu „Gastromak“, pobednički tim činili su: Nikola Mladenović, Dimitrije Stević, Lazar Rakić i MiljanKocić. Neumorni gastronomi oprobaće se u pripremijela i na predstojećoj Olimpijadi kuvara, koja će biti održana narednih dana u nemačkom gradu Erfurtu.