Mladi evropski ambasadori (YEA) proslavljaju Međunarodni dan žena

„Zamislite rodno ravnopravan svet. Svet bez pristrasnosti, stereotipa i diskriminacije. Svet raznolik, pravedan i inkluzivan. Lično, svi smo odgovorni za sopstvene misli i postupke – po ceo dan, svaki dan.

Možemo da stanemo na kraj pristrasnosti u našim zajednicama. Možemo da stanemo na kraj pristrasnosti na našim radnim mestima. Možemo da stanemo na kraj pristrasnosti u našim školama, na fakultetima i na univerzitetima.“

To je suština globalnog pokreta International Women’s Day 2022. Mreža mladih evropskih ambasadora (YEAs) WeBalkans, uz podršku EU Info centara u Srbiji, pridružuje se inicijativi jedinstvenom kreativnom uličnom manifestacijom koja će okupiti devojke i žene iz naših gradova da bi se čuo njihov glas.

Aktivnost je posvećena slavljenju žena i njihovog identiteta u regionu Zapadnog Balkana, a istog dana će se dešavati u svim glavnim gradovima Zapadnog Balkana i još nekim gradovima.

Mreža mladih evropskih ambasadora WeBalkans pokrenuta je u avgustu 2020. godine regionalnim komunikacionim programom za Zapadni Balkan, koji predstavlja Generalna direkcija Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju (DG NEAR), kao kreativnu mrežu budućih mladih nosilaca promene sa čitavog Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo*, Severna Makedonija i Srbija). Sada već poznati među mladima širom regiona kao ‘YEAs’, ovih 120 mladih vizionara zainteresovani su da uče o vrednostima EU, i promovišu mogućnosti koje EU nudi, ali su takođe željni da podele i založe se za različite teme kao što su rodna ravnopravnost, interkulturalno učenje, zajedničke regionalne inicijative za mlade, zaštita životne sredine, ljudska prava itd. Internet adresa projekta je www.webalkans.eu  

Za više informacija pratite @webalkans.eu na IG, FB i TW kanalima i na EU Info centrima u Nišu, Novom Sadu i Beogradu.

Takođe pročitajte

Magija stiže u novogodišnje AVAntura selo

AVA SHOPPING PARK je tokom cele godine slavio život, radost i unosili smo boje u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.