Miško Plavi Trio u Nišu

Poznati beogradski muzičar, multiinstrumentalista, kompozitor i aranžer Milivoje Petrović – Miško Plavi, nastupiće sa svojim triom u Nišu u petak, 11.maja u klubu Feedback, sa početkom u 22h.

Miško Plavi Trio, u sastavu Miško Plavi – harmonika, Vasil Hadžimanov – klavijature i Srđan Džoni Dunkić- bubnjevi, nastupa zajedno od 2011.godine i za to vreme je održao veliki broj koncerata širom Balkana, kao i u srednjoj i zapadnoj Evropi.  Sa Lenom Kovačević, ovaj trio ima blisku saradnju, a Lena je čest gost na njihovim koncertima.

Kroz svoju bogatu muzičku karijeru Miško Plavi je stvorio autentičan muzički izraz, sublimirajući više stilova u snažan i emotivan autorski rezultat, svirajući kombinaciju klasične, džez i mediteranske muzike, a istovremeno lucidno koristeći elemente soul, fank, rege i world music uticaja, sa naglašenim uplivom balkanskog folklora u pojedinim numerama. Zato i ne čudi što na koncertima ovog trija poslednjih godina možete čuti specifične virtuozne obrade rok, soul i džez standarda (Stevie Wonder, Astor Piazzolla, The Cream, EKV, itd.).
Ukratko o članovima grupe:
Milivoje Petrović (Miško Plavi) je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, Đura i mornari, i dr. Poslednjih 20-tak godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program Music Around the World sa kojim je odžao više od 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album “Istok ljubi zapad”. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.
Miško Plavi se nedavno vratio sa turneje po Japanu, a pored nastupa u Tokiju, Miško je imao još 10 koncertata na turneji dugoj 5000 kilometara . Ovo je bila njegova 14. turneja u Japanu.
Vasil Hadžimanov je prepoznatljiv kao predvodnik VH band-a, vodećeg fjužn sastava na ovim prostorima, a do pre par godina bio je angažovan i kao stalni klavijaturista grupe Darkwood Dub. Školovao se na čuvenom Berklee koledžu, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrison-a, Rodney Holmes-a, David Binney-a, Danny Sedownick-a, itd. Srđan Dunkić – Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u zemlji. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodišnjak. Bivsi je član VH band-a, a nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama (Bata Kovač, Leb i sol, K2, Zana, Đorđe David, Dragoljub Đuričić, itd.). U svojoj bogatoj muzičkoj biografiji se može pohvaliti i nastupima sa čuvenim Cosey Powell-om na njegovoj evropskoj turneji.

Ovo će biti prvi samostalni koncert Miška Plavog u Nišu, nakon sjajnog nastupa na Nišville Jazz festivalu u avgustu 2011, kada im je specijalni gost bila Lena Kovačević i jedini su domaći sastav na Nišvilu koji je zahvaljujući dugotrajnim ovacijama publike bio prinuđen da se dva puta vrati na bis.
Informacija o ceni ulaznice i pretprodajnim mestima biće objavljena uskoro.

Linkovi:
Biografija Miško Plavi: http://marki.rs/misko-plavi/
Miško Plavi live:
https://www.youtube.com/watch?v=KuA22BMNaMQ
https://www.youtube.com/watch?v=Ev_fUl4p8eM
https://www.youtube.com/watch?v=8Aq8t3c7wmE
https://www.youtube.com/watch?v=8Aq8t3c7wmE

Official FB page: https://www.facebook.com/miskoplavitrio/

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.