Miljana Milivojević osvojila prvo mesto na konkursu Filozofskog fakulteta

Da se znanje i predan rad cene, potvrđuje i Miljana Milivojević, učenica Pravno – poslovne škole u Nišu. Ova mlada i talentovana učenica, osvojila je prvo mesto na nagradnom konkursu Filozofskog fakulteta, Univerziteta u Nišu, organizovanog povodom Sv. Save.

Komisija koju su činili prof.dr Dragiša Bojović, doc.dr Jelena Stošić i doc.dr Jelena Mladenović, donela je odluku o nagrađenima. Dok je mlada Miljana Milivojević, osvojila prvo mesto, drugo mesto pripalo je Valentini Mitrović, učenici Gimnazije u Kuršumliji. Treće mesto pripalo Marti Stanković, učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu.

Miljana ne krije svoju radost, povodom ovog velikog uspeha, koji je njoj samo jedan u nizu:

Skroman život koji je vodio Sv. Sava inspiracija za pobednički rad

„Nošena emocijama vezanih za sam rad Svetog Save, koji je svu pažnju posvetio obrazovanju, javlja se inspiracija za učešće na ovom konkursu. Negde me dosta inspiriše skroman život koji je vodio Sv. Sava“ – ističe Miljana i dodaje da se samo takmičenje realizovalo malo drugačije ove godine. „Usled postojeće epidemiološke situacije radove smo slali poštom, malo je nedostajalo žive atmosfere, ali smo svakako svi bili u velikoj neizvesnosti do samog proglašenja pobednika.“

Filozofski fakultet kao cilj ka usavršavanju

Miljana sebe vidi kao budućeg studenta Filozofskog fakulteta, što će joj nesumnjivo poći za rukom. Kao prvoplasirana od fakulteta dobija oslobađanje plaćanja naknade za polaganje prijemnog ispita na Filozofskom fakultetu. Takođe Miljana će biti oslobođena plaćanja naknade za pohađanje pripremne nastave na istom fakultetu.

Zahvaljujući pomenutom priznanju, Miljanina kućna biblioteka je bogatija za određena nova izdanja Filozofskog fakulteta.

„Kroz čitav esej, poseban akcenat sam uvek stavljala na poziv pevanja, zahvalnice, himne Svetom Savi za sav rad i doprinos srpskom obrazovanju, jeziku i kulturi. Esej je zaista poseban i jako sam se trudila oko njega, beskrajnu zahvalnost za sve što postižem dugujem svom mentoru Vladimiru Čolakoviću, ali i svojoj porodici.“ – zaključuje Miljana, koja je nakon završene Osnovne škole „Bubanjski heroji“, upisala Pravno – poslovnu školu koju završava sa svim peticama.

Ovo nije prva Miljanina nagrada, već je samo jedna u nizu nagrada, koje osvaja, činivši ponosnim svoje roditelje, prijatelje, profesore i sugrađane.

Takođe pročitajte

Posle Meklaflina na niškoj Tvrđavi JANY McPHERSON nastupa na Nišvilu!

Zvezda u usponu latino džez muzike, kubanska pijanistkinja, pevačica i kompozitor Dženi Mekferson nastupiće sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.