Milan Trajković je ponos rodne Surdulice ali i Kipra

Srbiju i rodnu Surdulicu napustio je sa porodicom kada je imao samo sedam godina pa tako na Olimpijskim igrama atletičar Milan Trajković (24) brani boje Kipra.

milan trajkovic sa majkom i sestramaMilan je osvojio je sedmo mesto u finalu na Olimpijskim igrama u Riju u trci na 110 metara sa preponama. U kvalifikacijama, a posebno u polufinalu kada je od 25 takmičara imao 4. najbrže vreme 13,31 sekund, čime je postavio novi nacionalni rekord Kipra. Međutim, u finalu nije uspeo da ponovi polufinalnu trku, pa je kroz cilj prošao kao poslednji sa vremenom 13,41, ali je američki takmičar Roni Eš diskvalifikovan, pa je Trajković prema zvaničnoj statistici sedmi najbrži takmičar Olimpijskih igara u ovoj disciplini

„Osećaj neverovatan dok gledam njegove nastupe na Olimpijadi, kaže ponosna majka Danijela i dodaje da je  uvek je verovala u njega.milan trajkovic sa majkom

„Premašio je sva naša očekivanja i zahvaljujem svima koji su bili uz nas. Milan je diplomirao je na državnom kiparskom fakultetu Graficki Design Multimedia. On je pre svega dobar čovek a onda i uspešan sportista a istovremeno je veoma skroman i privržen porodici, priča majka koja je zdravstvena radnica.

„Nedostaju mi Surdulica i Srbija a u Milanovo ime ne mogu da govorim.On i njegove dve sestre su najlepše godine proživeli na Kipru. Milan je Srbin i to stoji.Hvala svima u Srbiji koji bodre i podrzavaju Milana. Za sve ostalo morate njega lično da pitate pa i to da li bi se odlučio da brani srpske boje ukoliko ga zovu iz Atletskog saveza i Olimpijskog komiteta Srbije.
Milanova sestra bliznakinja Milica studira ekologiju u Beogradu dok je starija sestra je Stefana zavrsila je Ekonomiju i Finansije na državnom fakultetu na Kipru.

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.