MILAN MARIĆ oživeo lik legendarnog Tome Zdravkovića

Milan Marić koji tumači glavni lik u filmu “Toma” publika proglasila za glumca prve festivalske večeri na Festivalu glumačkih ostvarenja – Filmski susreti u Nišu koji se održavaju od 21. do 27.avgusta.

Pred prepunom Letnjom pozornicom na niškoj Tvrđavi prva festivalska noć otvorena je premijerom filma “Toma” Dragana Bjelogrlića. Kompletna glumačka ekipa predvođena Milanom Marićem i Tamarom Dragičević poklonila se niškoj publici koja je veoma emotivno reagovala tokom svih 130 minuta koliko traje film čija se bioskopska premijera očekuje sredinom septembra.

Milan Marić kaže da je glumio do sada realne likove ali da nikada nije imao priliku da u filmu kroz predstavi ceo jedan život, od klinca iz Pečenjevca do poslednjih dana u bolnici. Da podsetimo Toma Zdravković je preminuo 30.septembra pre tačno 30 godina.

“Bilo je veoma izazovno, bilo je. Kad sam dobio scenario ramislio sam se i zapitao – dobro ja sada treba da odigram čitav život takvog čoveka. I nema tu mngo dileme, počeli smo da postavljamo pitanja i dajemo odgovore i ubrzo smo se uhodali. I bez obzira kakva je prethodna godina bila svima nama hrabro smo krenuli sa stvaranjem filma o Tomi. Sva ta upućenost jedni na druge nam je ustavri pomogla, kaže Milan kome je teško da priča o ulozi kada se film već prikazao publici.

“Mogu da pričam o filmu i snimanju do beskonačnosti ali ne želim. Ne zato što sam ja ne znam šta već zato što mi je emotivno da pričam jer osećam da film više ne pripada meni već publici,

kaže Milan koji je zajedno sa niškom publikom gledao premijeru i da ne može da se izjasni da li je veću tremu imao u Sarajevu ili Nišu ali,…

“Ovde je ipak bila veća trema jer sam pokušao da skinem niški, odnosno Tomin akcenat ali mi Nišlije kažu da sam uspeo. Znao sam samo Tomine pesme nisam znao mnogo o njegovom privatnom životu, veli Milan koji je pored akcenta morao i da se fizički promeni i nosi masku, odnosno “Tomin nos”. Kaže da mu to nije bio problem.

“Više sam razmišljao kako da sebe emotivno otključam da mogu da iznesem to što smo zamislili nego Tominom privlačnošću, kaže Milan koji se sprema za početak snimanja treće sezone “Državnog službenika” a očekuje ga i pozorišna premijera “Te noći sam je video” u JDP.

Takođe pročitajte

Naša SELA – podrška ruralnom turizmu na jugu Srbije

U okviru Međunarodnog sajma turizma u Beogradu promovisan je novi sajt www.nasasela.rs kao podrška ruralnom turizmu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.