Miholjski SUSRETI SELA – „Da se uskoro ponovo ovako družimo“

Da su žitelji seoskih naselja željni kulturnih dešavanja u svojim mestima, pokazala je i današnja manifestacija Miholjski susreti sela u Boljaru.

Nakon oficijelnog dela programa, spontano se zapevalo i zaigralo. Mikrofone su uzeli Sanja Stojiljković iz Konopnice i Nikola Cekić iz Boljara i na muzičku matricu otpevali niz hitova Tome Zdravkovića, što je i mlađe i starije podiglo „na noge“.
„Mnogo je lepo, da bude češće ovako – bio je najčešći komentar prisutnih.
Mladi naraštaji okupljeni u KUD Sveta Trojica izveli su splet igara, Martin Anđelković svirao je na harmonici, a autori najboljih radova na literarnom konkursu na dijalektu nagrađeni su pesme na temu Moje selo.
Sva deca dobila su majce sa amblemom manifestacije Miholjski susreti sela u opštini Vlasotince 2021, a nagrađeni su dobili i dodatne poklone.
Na kraju su se svi poslužili posnim đakonijama pripremeljenim specijalno za ovu priliku.
Miholjski susreti sela u vlasotinačkoj opštini završavaju se sutra u Konopnici, gde će nakon liturgije u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, u Domu kulture biti poslužena slavska jela pripremljena u skladu sa srpskom tradicijom, a onda će pevači sa početka teksta organizovati druženje i pevanje, uz izvlačenje nagrada.
Miholjske susrete sela u opštini Vlasotince bespovratnim sredstvima finansiraju Ministarstvo za brigu o selu i opština Vlasotince.

Takođe pročitajte

Andrija Milošević novi umetnički direktor Filmskih susreta

Na prvoj sednici novog Saveta 59. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti Niš za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.