petak , 27 januara 2023

Mihajlo Aranđelović GILE iz Niša osvojio treće mesto na festivalu u Bugarskoj

U konkurenciji u konkurenciji od 23 izvođača iz iz Ukrajine, Turske, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Severne Makedonije  svojim originalnim nastupom postao je miljenik žirija koji se sastojao od predstavnika Evrovizije.

Mihajlovi roditelji, Dragana Rodić i Miloš Aranđelović navode da je Mihajlo osvojio je treće mesto na Internacionalnom evropskom festivalu održanom u Varni, Bugarska. “Nagrada koju je Mihajlo doneo u Niš pripada i celoj Srbiji jer je na ovom festivalu bio jedini predstavnik naše zemlje. Golden Sparkles ,Zlatni iskri, je evropski dečiji festival koji okuplja mlade talente sa celog kontinenta.  Da krene put Bugarske porodici je pomogla Gradska opština Medijana, a u pomoć je pritekao i Grad, ponosni su roditelji Dragana i Miloš.

„Mihajlo je na festivalu nastupao sa pesmom „Voz“ koju su komponovali niški autori Nenad i Dubravka Stošić. Oni su uradili muziku i tekst. Spremala ga je Jelena Blagojević iz plesne grupe Boom 018 kada se radilo o koreografiji , a Mihajlo je uspeo sve to da „iznese“ za sve nas na neočikavano kvalitetan način“, kaže otac Miloš Aranđelović i dodaje:

„Bez lažne skromnosti ali Mihajlo je imao najbolju koreografiju i ceo žiri je naprosto bio oduševljen njegovim nastupom“.

Mihajlo je učenik drugog razreda Niže muzičke škole na odseku za klavir. Učenik je i četvrtog razreda Osnovne škole „Radoje Domanović“. Uspešno spaja obaveze u obe škole, a slobodno vreme je posvetio, takođe, muzici. Do sada je publika u Nišu mogla da ga čuje na festivalima „Zlatna pčelica“ i „Majska pesma“, a učestvovao je i džez festivalu Nišvil.

 

 

 

Takođe pročitajte

5 razloga da cvekla postane deo vaše svakodnevne ishrane

Cvekla je jedna od najboljih namirnica za naše zdravlje. Još u staroj Grčkoj i kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.