Migrantske porodice u poseti Konjičkom klubu „Čegar“

Migrantske porodice koje su privremeno smeštene u Prihvatnom centru „Divljana“ u opštini Bela Palanka posetiće sutra, 15. avgusta,  Konjički klub „Čegar“ u Niškoj Banji.

„Ovo će biti jedinstvena prilika za migrante iz Avganistana, Libije i ostalih zemalja, da se upoznaju sa istorijom i tradicijom konjičkog sporta u Srbiji, ulozi konja na našem podneblju, a najmlađi će imati priliku za jahanje, igru u zabavnom parku, obilazak zoološkog vrta i znamenitosti Niške Banje, saopšteno je iz Međunarodne organizacije za migracije.

Ovaj vid aktivnosti omogućava migrantskoj populaciji da saznaju mnogo toga o kulturi zemlje u kojoj privremeno borave pružajući im podršku i razumevanje za situaciju u kojoj se nalaze.

U Prihvatnom centru „Divljana“ u Beloj Palanci neke od migrantskih porodica borave i po više od godinu i po dana. Među njima su i najmlađi koji su rođeni u Srbiji.

Ove aktivnosti sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u okviru „Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji“. Evropska unija podržava Republiku Srbiju u izgradnji održivog sistema upravljanja migracijama. Podrška Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji rezultat je partnerstva EU i Srbije. Od sredine 2015. godine, kada je počeo povećan priliv migranata na teritoriju Republike Srbije, EU je donirala više od 98 miliona evra direktne pomoći državnim institucijama, jedinicama lokalne samouprave, međunarodnim i organizacijama civilnog društva i krajnjim korisnicima.

 

 

Takođe pročitajte

Dani banice po 18.put u Beloj Palanci

Manifestacija “Dani banice” ove godine održava se 18. put od 9. do 11. avgusta u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.