utorak , 21 marta 2023

Microsoft i „Škola budućnosti“ u Aleksinačkim rudnicima

Kako treba da izgledaju škole u budućnosti primer je osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Aleksinačkih rudnika koja je potpuno opremljena za model nastave „1 učenik – 1 računar“

Škola je opremljena odabranom savremenom opremom u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija koju je obezbedila kompanija Microsoft, a organizovana je i stručna obuka u cilju jačanja kapaciteta nastavnika koji su bili uključeni u projekat.

„Drago nam je da smo danas imali prilike da se uverimo u prve rezultate projekta „Škola budućnosti“ koji nedvosmisleno pokazuju da uvođenje nastavnih aktivnosti koje su podržane tehnologijom dovodi do pozitivnih promena, kako u unapređenju kvaliteta nastave, tako i u izgradnji kapaciteta škole u obrazovnoj i lokalnoj zajednici. Ovakvi projekti su od izuzetnog značaja u lokalnim zajednicama poput AleksinačkogRudnika, budući da obrazovne ustanove imaju ograničene mogućnosti kada je u pitanju pristup savremenim tehnologijama“ – rekao je Slaviša Ilić iz kompanije Microsoft u Srbiji.

Projekat „Škola budućnosti“, koncipiran je tako da osim brige o dostupnosti opremi, pokrije što širi spektar oblasti u okviru kojih se kroz različite intervencije i oblike podrške za kraće vreme može doći do pozitivnih promena. Poseban akcenat je stavljen na jačanje kapaciteta zaposlenih koji su u projektu učestvovali, kao i na horizontalno širenje inovacija kroz celu školu.

Оd školske 2015/16. godine u projekat su uključeni i učenici III, V, VI, VII и VIII razreda. Veliki broj osvojenih nagrada na brojnim takmičenjima koje su učenici škole „Jovan Jovanović Zmaj“ ostvarili u tekućoj školskoj godini jedan su od dokaza uspešnosti unapređenja nastave koje je ostvareno zahvaljujući „Školi budućnosti“.

Takođe pročitajte

Rode Niša dobile svoje zaštitnike

Krupna bela ptica velikih crnih krila, kljun koji se crveni, vitke duge nožice – svi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.