Microsoft i „Škola budućnosti“ u Aleksinačkim rudnicima

Kako treba da izgledaju škole u budućnosti primer je osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Aleksinačkih rudnika koja je potpuno opremljena za model nastave „1 učenik – 1 računar“

Škola je opremljena odabranom savremenom opremom u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija koju je obezbedila kompanija Microsoft, a organizovana je i stručna obuka u cilju jačanja kapaciteta nastavnika koji su bili uključeni u projekat.

„Drago nam je da smo danas imali prilike da se uverimo u prve rezultate projekta „Škola budućnosti“ koji nedvosmisleno pokazuju da uvođenje nastavnih aktivnosti koje su podržane tehnologijom dovodi do pozitivnih promena, kako u unapređenju kvaliteta nastave, tako i u izgradnji kapaciteta škole u obrazovnoj i lokalnoj zajednici. Ovakvi projekti su od izuzetnog značaja u lokalnim zajednicama poput AleksinačkogRudnika, budući da obrazovne ustanove imaju ograničene mogućnosti kada je u pitanju pristup savremenim tehnologijama“ – rekao je Slaviša Ilić iz kompanije Microsoft u Srbiji.

Projekat „Škola budućnosti“, koncipiran je tako da osim brige o dostupnosti opremi, pokrije što širi spektar oblasti u okviru kojih se kroz različite intervencije i oblike podrške za kraće vreme može doći do pozitivnih promena. Poseban akcenat je stavljen na jačanje kapaciteta zaposlenih koji su u projektu učestvovali, kao i na horizontalno širenje inovacija kroz celu školu.

Оd školske 2015/16. godine u projekat su uključeni i učenici III, V, VI, VII и VIII razreda. Veliki broj osvojenih nagrada na brojnim takmičenjima koje su učenici škole „Jovan Jovanović Zmaj“ ostvarili u tekućoj školskoj godini jedan su od dokaza uspešnosti unapređenja nastave koje je ostvareno zahvaljujući „Školi budućnosti“.

Takođe pročitajte

Humanitarni duh: Projekcija filma ‘Koce zauvek’ i sećanje na nemerljivu snagu porodice Kocić

U okviru ovogodišnjeg progrаmа Leto u Vlаsotincu sinoć je u sаli Kulturnog centrа priređenа projekcijа …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.