Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Danas se širom sveta obeležava Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama koji za cilj ima podizanje svesti o ovom ozbiljnom društvenom problemu.

Bilo koja vrsta nasilja ostavlja trajne posledice na žrtve i zato se svakog 25. novembra skreće pažnja na činjenicu da nijedna žena ne mora i ne sme da trpi nasilje jer ono ne ugrožava samo žrtvu, već oslabljuje čitavo društvo. U trenutku kada se čitav svet bori protiv epidemije virusa korona ne smemo da zaboravimo da u našem gradu i državi postoji nulta tolerancija na bilo koji vid nasilja.

Posetom štićenica Sigurne kuće i uručenjem paketa sa sredstvima za održavanje higijene svakoj od njih, danas je počela kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama. Кampanji su se priključile i brojne institucije, kompanije i organizacije poput „Hisarskih šampiona“, vrtića Agnes i firme DCP hemigal.

Sve relevantne državne institucije i organi lokalne samouprave su istrajni u ovoj važnoj borbi za ljudska prava i slobode. Četiri godine zaredom nastavlja se uspešna saradnja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Udruženja „Apel“ i Prihvatilišta za žene i decu žrtve nasilja u porodici i partnerskim odnosima – Sigurne kuće Leskovac. Ove godine će preko projekta pomenutog ministarstva iznosom od 2,3 miliona dinara biti zamenjena kompletna dotrajala stolarija na objektu Sigurne kuće koja je stara 84 godine.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.