utorak , 13 aprila 2021

Međunarodna medalja za Sofiju u brzom klizanju

Sofija Rodić iz kluba Oxigen iz Niša zabeležila je prvi plasman na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju (Short track-u) na Alpe Adria Kupu u Celju, Sloveniji.

U konkurenciji do 8 godina Sofija je sa takmičarkama iz Slovenije, Hrvatske, BIH, Mađarske i Bugarske osvojila treće mesto u generalnom plasmanu ove lige u klizanju. Pored prvog mesta u istoj kategoriji na Državnom prvenstvu koje se održalo ove godine u Beogradu klub Oxigen je dobio prve medalje na međunarodnim trkama. Sofija je posle relativno kratke sezone klizanja u Nišu, nekoliko treninga na rolerima i samo 4 treninga na Olimpijskom klizalištu u Pioniru sa našom reprezentacijom uspela da se pripremi i da samo za pola sekunde bude iza prve takmičarke. Sofija je kao u filmu na trku došla sa klizaljkama za decu na podešavanje, dok su njeni konkurenti iz drugih zemalja imali klizaljke kao sa Olimpijskih igara. Međutim kada je sudija oglasio start, Sofija je startovala ubedljivo bolje od svi takmičarki. U trkama je presudilo ipak iskustvo i oprema konkurentskih takmičarki ali najviše uslovi za treniranje. Borba se vodila do kraja trka i do kraja je bilo neizvesno.

Sofija je takmičarka u Roler sportu u brzinskoj i slalom disciplini, a ima više od 20 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.
Ovo je lep početak za klizački sport u gradu ali je i pokazatelj da je Nišu potrebno Olimpijsko klizalište za ozbiljniji napredak klizačkog sporta, kao i poseban kružni teren za Rolere u Čairu.
Klub Oxigen će u narednom periodu podneti više inicijativa Gradu, Republici i Ministarstvu Sporta i u saradnji sa Roler savezom i Klizačkim savezom Srbije nastaviti sa razvijanjem ovog sporta i projektima infrastrukture za isti.

Od sledece godine klub Oxigen će organizovati sve svoje klizačke aktivnosti kao član Klizačkog saveza Srbije.
Sportski klub Oxigen je već započeo sezonu rolera i u Nišu  gde očekuju 5 trka u brzinskoj i Inline Alpine (Roler slalom) disciplini u toku letnje sezone 2017. Takođe nas očekuju više vikenda i promo perioda besplatne škole rolera za decu od 4 do 10 godina, dok se ove godine očekuje i promo period za sve starije od 18 godina za besplatnu školu rolera.

Takođe pročitajte

Vodopadi Velika i Mala Ripaljka – prvi spomenici prirode u Srbiji

Dan zaštite prirode Srbije ustanovljen je Zakonom o zaštiti prirode 2009. godine kako bi se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.