Medijsko prelistavanje sa Dušanom Gajićem

EU info kutak u Nišu organizuje novo „Medijsko prelistavanje sa…“  u ponedeljak, 26. oktobra od 17:30h. u okviru ciklusa događaja na kojima razgovaraju sa istaknutim medijskim profesionalcima i analiziraju značajne teme koje su u medijima obeležile prethodni period.

Nekoliko prelistavanja pre pandemije organizovala su se u prostoru EU info kutka, dok je sada online format, a sledeći gost biće Dušan Gajić, novinar i evropski dopisnik Radio Televizije Srbije.

Po uobičajenoj praksi, sa gostom ćemo i ovom prilikom prelistavati vesti u medijima koje su bile najaktuelnije u prethodnom periodu. Analiziraćemo kakve poruke šalju mediji, kome ih upućuju i kako čitaoci, gledaoci i slušaoci prihvataju informacije koje im dolaze posredstvom medija. Jedan od najvažnijih ciljeva događaja biće da ukažemo na značaj medijske pismenosti i mehanizama kojima možemo doći do boljeg razumevanja vesti i prepoznati manipulacije kojima smo često izloženi u medijima.

„Kako se informisati, šta stoji iza naslova, gde je istina, a gde manipulacija? Dođite da razgovaramo o važnosti kredibilnih informacija i medija, da dešifrujemo medijske poruke, jer na osnovu njih svakodnevno (ne)svesno donosimo veliki broj odluka“ poruka je organizatora.

O gostu prelistavanja:

Dušan Gajić je novinar, autor i producent dokumentarnih filmova, osnivač producentske kuće SEETV sa sedištem u Briselu i ko-osnivač produkcijske grupe MREŽA iz Beograda. Od 2006. je evropski dopisnik Radio Televizije Srbije – RTS. Od 2004. do 2006. bio je dopisnik iz Brisela za RTV B92. Učestvovao je u proizvodnji mnogobrojnih dokumentarnih filmova kao producent, scenarista, reditelj, novinar-istrazivač. Među tim filmovima nalaze se i nagrađivani dokumentarci kao što su Obećanje, Dugo putovanje, Kosovski dnevnik, Pozdravi sa Kosova, Pažnja: kultura!

Od 1997. do 2002, kao ko-osnivač Mreže, Dušan Gajić bio je uključen u uređivanje i prozivodnju magazina TV Mreža o političkim, socijalnim i ekonomskim pitanjima u Srbiji. Radio je na TV Studio B kao urednik vesti, reportaža i živih debata u studiju. Diplomirao je jugoslovensku i svetsku književnost na Univerzitetu u Beogradu 1998. godine.

Takođe pročitajte

Održana promocija knjige ‘Kofer misli’ Dragane Martinović

U Beogradu je, u velelepnom prostoru Belog dvora, održana promocija prve knjige putopisa ‘Kofer misli’ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.