Matematička logika kao igra

Poslednja u nizu kreativnih radionica za osnovce i srednjoškolce u okviru projekta “Misterija igre”, održana je danas u Naučnom klubu, u Leskovcu.
Radionice su autorskog dela 3d tima koji čine profesori fizike, matematike i tehničkog i informatičkog obrazovanja Dragan Golubović, Dušan Valčić i Jelena Momčilović. Matematička logika je deo ove kreativne radionice, i ona je promovisana maja u galeriji Srpske akademije nauke i umetnosti i nagrađena od strane Centra za promociju nauke.14686601_10207400727837462_370374344_n

Cilj jeste da one kod učenika razviju logički način razmišljanja i kritičko mišljenje, i sve to kroz rešavanje logičkih problema. Za realizaciju ovog projekta podršku su dali Centar za promociju nauke, Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju, Naučni klub Leskovac, Grad Leskovac i osnovne škole grada Leskovca. Dragan Golubović nastavnik fizike u osnovnim školama “8. Oktobar” u Vlasotincu i “Vuk Karadžić” u Leskovcu kao jedan od autora projekta je izjavio da su se trudili da učenici kroz ove radionice nauče nešto što će moći da primene i kasnije u svakodnevnom životu i radu, kod kuće i u školi.

“ Veliki broj dece je prošao kroz naše radionice i grupe su uvek bile pune. Utisci su izuzetni. učenici su uživali i nadam se da će radionica nastaviti da živi id a ovo nije kraj uspešne saradnje sa Naučnim klubom”14642591_10207400728197471_722821559_n
U Naučnom klubu, od 28. septembra do danas realizovano je sedam radionica: Logička igra Bauk, Logička igra 8 i 1, Karte da ne, Igra brojeva, Tajna 8421 koda i Logika nelogičnog. Sa logičkim igrama, pored ostalih, upoznali su se i učenici 7. i 8. razreda škole „Vuk Karadžić“, odeljenja za matematičke talente. Današnjem, završnom času „Misterije igre“ prisustvovali su učenici Tehničke škole u Vlasotincu.

Takođe pročitajte

Predstavljeni rezultati projekta „Perspektiva za mlade u ruralnim sredinama“

Više od 100 mladih, okupljenih u neformalne grupe, privodi kraju realizaciju 21 inicijative na području …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.