Matejevačka berba po četvrti put

Udruženje građana za unapređenje života na selu” iz Donjeg Matejevca, po četvrti put,organizuje tradicionalnu manifestaciju “Matejevačka berba” u subotu, 24. septembra.

Berba2Manifestacija počinje u 16 časova, kod Zadružnog doma u centru sela Donji Matejevac, kod Niša a pokrovitelj je Gradska opština Pantelej.
Udruženje od 2006. godine zajedničkim naporima članova i meštana Donjeg Matejevca nastoje da kroz projekte angažuju svoje sugrađane u poboljšanju uslova života na selu, izgradnji infrastrukture Matejevca, uz nezaobilazno negovanje tradicije i očuvanje životne sredine.
Manifestacija Matejevačka berba, iz godine u godinu dobija na značaju, raste broj i zainteresovanih i učesnika, a rezultati angažovanja članova su sve vidljiviji.
Ove godine, štandovi izlagača biće postavljeni u Zadružnom domu, dok će kulturno umetnički program da se odvija na otvorenom.Berba4
Među učesnicima su pored meštana, od najmlađih do najstarijih, i brojne folklorne grupe iz okolnih mesta.
Zvaničan deo manifestacije počinje ceremonijom osveštanja plodova, a očekuje se i prisustvovisokih gradskih zvaničnika.
Posetioci će imati priliku da uživaju u gurmanlucima lokalne kuhinje, od pita i banica do sarmi, i neizbežnog vina Matejevačkog vinogorja.

Takođe pročitajte

Zašto je važno da koristite kvalitetno posuđe za spremanje hrane?

Svakodnevno pripremate sami hranu, ali niste sigurni koliko i na koji način posuđe u kojem …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.