MASOVNA IMUNIZACIJA – PRILIKA DA SE ZAŠTITIMO

Komandant i načelnik Štaba za vanredne situacije opšine Vlasotince, Bratislav Petrović i Ivan Stanković obišli su vakcinalne punktove u Stajkovcu i Kukavici.

Reč je o dva od pet punktova van Doma zdravlja, na kojima se od juče obavlja masovna imunizacija protiv kovida 19 bez prethodne prijave, samo uz ličnu kartu.

Lekari su zadovoljni odzivom jer je juče u toku celog dana u Stajkovcu, recimo, vakcinisano 48 građana, a već danas, u prva dva sata vakcinisano je 45 žitelja ovog sela. Ocenjuju da je vakcinacija jedini izlaz iz epidemije.

Došla sam da primim vakcinu kako bih i sebe i svoje najbliže zaštitila od bolesti. Takođe, htela sam da iskoristim to što mogu da se vakcinišem bez prijave – kaže 70-godišnja Svetlana Nikolić iz Stajkovca.

Pozivam građane da se vakcinišu, pogotovo kada su im vakcinalni punktovi u blizini i kada mogu da prime vakcinu bez prethodne elektronske prijave. Na svojoj koži sam osetio šta znači izgubiti člana porodice od ove bolesti i zato apelujem na ljude da iskoriste ovu priliku da zaštite i sebe i druge – kaže predsednik opštine i komandant štaba za vanredne situacije Bratilav Petrović.

Osim na pet vakcinalnih punktova u vlasotinačkoj opštini, u Kukavici, Stajkovcu, Konopnici, Boljaru i Donjoj Lomnici, na kojima će se i narednih dana obavljati masovna imunizacija stanovništva po najavljenom rasporedu, građani mogu da dođu i u Dom zdravlja i da bez prethodne prijave prime vakcinu kineskog proizvođača Sinofarm. U Domu zdravlja vakcinacija će se obavljati i u toku predstojećeg vikenda, u subotu i nedelju, od 8 do 14 sati. Na raspolaganju je i vakcina Fajzer, ali nju mogu da prime građani koji su dobili poziv od e-uprave.

Takođe pročitajte

Mentalno zdravlje od A do Š: Kako odabrati pravog psihoterapeuta?

Za Koga si? Varate se. Ovo nije pitanje za navijače, niti za bilo kakvu polarizaciju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.