petak , 5 juna 2020
foto Shutterstock

MART – mesec sluha na niškoj ORL klinici

Od 10. marta, od 9 do 15 časova u niškom Kliničkom centru moći će svi koji imaju problema da sluhom besplatno da provere sluh u kabinetu za proveru sluha ORL klinike.

U svetu 360 miliona ljudi ima ozbiljno oštećenje sluha što je oko 5 posto svetske populacije ima ozbiljno oštećenje sluha, govori o važnosti ove teme i upravo zato ORL lekari žele da građanima objasne važnost provere sluha.

“Ozbiljno oštećenje sluha prisutno kod 32 miliona dece. Zbog toga je Klinika za bolesti uva, grla i nosa je uz podršku rukovodstva niškog Kliničkog centra odlučila da ovaj mesec upravo posveti svima koji žele da prekontrolišu svoj sluh i zdravlje slušnog aparata, rekao je prof. dr Dušan Milisavljević, direktor ORL klinike.

“Nije dobro da neko ne čuje, a u mnogim situacijama to je opasno, kada prelazite ulicu, vozite automobil. Zato je prevenciija bitna. Ukoliko na vreme proverite sluh, ORL lekari bi mogli da krenu u rehabilitaciju, ili da se opredele za neki operativni način lečenja“, navodi Milisavljević.

Građani jugoistočne Srbije koji žele slušni aparat , odnosno da provere da li je za njihovo oštećenje sluha potreban slušni aparat, utorkom i sredom mogu da dođu u ORL kliniku KC Niš, bez zakazivanja, a sa sobom je neophodno da ponesu samo uput i zdravstvenu knjižicu. Pregledi se obavljaju od 9 do 13 časova, a nakon toga zaseda komisija, koja proverava i izdaje nalog za slušni aparat.

Takođe pročitajte

Međunarodni dan bicikla – Zdravija opcija za nas i planetu

Svetski dan bicikla, koji se proteklih godina nezvanično slavi kako u svetu tako i u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.